Regidoria de participació i regeneració institucional

PARTICIPACIÓ activa!

Un espai pensat per a tu, per a ella, per a ell, per a tothom. Un espai de les persones actives, implicades, que volen i treballen pel Cabrils present i futur, per la seva gent…

TAULA D’ENTITATS

La Taula d’Entitats és un nou projecte que neix del reconeixement per part de l’Ajuntament de la tasca que desenvolupen les entitats i associacions cabrilenques en els seus respectius àmbits així com de la seva capacitat per vertebrar i enfortir el teixit social del nostre municipi.

La Taula d’Entitats té entre els seus objectius:

 • ser un nou canal de comunicació dinàmic i permanent entre les entitats i l’Ajuntament,
 • aprofundir en la col·laboració entre les entitats i l’Ajuntament de forma pública, transparent i compartida, tot incorporant al conjunt de les entitats en els assumptes que els afecten col·lectivament i individual,
 • generar un espai d’interrelació i intercanvi entre les diferents entitats i associacions que faciliti generar sinergies, treballar conjuntament, etc.
 • un espai de visualització i difusió de la seva acció al conjunt del veïnat.

CONSELL DEL POBLE

El Consell del Poble vol esdevenir una de les principals vies per incorporar als veïns i veïnes de Cabrils, juntament amb polítics i tècnics, en la gestió dels afers col·lectius. Aquest òrgan de participació i consulta que aspira a ser el de major representació veïnal, ja ha tingut cert recorregut al nostre municipi tot i que no ha acabat de reeixir. Per això, l’inici d’aquesta nova etapa té com a primer objectiu consolidar un grup estable de persones que prengui la iniciativa d’aquest projecte.

Si estàs interessat a formar-ne part envia un correu electrònic a participacio@cabrils.cat.

PARTICIPA! Recollim les teves aportacions

Aquest és un dels nous canals que l’Ajuntament de Cabrils ha habilitat per incorporar de manera activa i continuada a les cabrilenques i cabrilencs en la cogestió de les polítiques municipals. Perquè la societat demanda de participar activament en l’acció política; perquè hi ha una voluntat del Govern de l’Ajuntament de Cabrils d’aprofundir en la democràcia participativa i directa; perquè hi ha qüestions transcendentals que necessiten el parer de tothom per abordar-se… Per això i més, obrim aquest nou canal que ens ha de permetre des de recollir opinions i aportacions fins a prendre decisions conjuntament.

Web T’escoltem!

ENTITATS I ASSOCIACIONS

A Cabrils tenim un potent teixit associatiu que el formen una munió d’associacions i entitats que treballen de forma voluntària i sense ànim de lucre tant en els seus àmbits específics (societat, cultura, esports, medi ambient…) com també en l’àmbit general.

A la secció entitats i associacions us oferim les principals dades de totes elles inscrites en el Registre d’Entitats de Cabrils.

TAULA DE SUPORT A LES PERSONES REFUGIADES

La Taula de Suport a les Persones Refugiades neix de la voluntat de treballar conjuntament Ajuntament, grups polítics municipals, entitats i associacions del municipi així com veïns i veïnes a títol individual per desenvolupar accions de suport i acollida a les persones que fugen de la guerra a Síria i cerquen asil a Europa.

L’articulació de la Taula de Suport a les Persones Refugiades és conseqüència de la confluència de la predisposició de moltes persones de Cabrils a aportar el seu granet de sorra en el suport a les persones refugiades i de la moció “Som un municipi d’acollida i solidari, en una societat d’acollida i solidària” aprovada per unanimitat en el Ple de l’Ajuntament de Cabrils del 24 de setembre de 2015 i en la que s’establia entre d’altres objectius i línies de treball, la creació d’una Taula de Suport a les Persones Refugiades. Serà el 6 de novembre de 2015 en una primera trobada convocada des de les Regidories de Participació, Transparència i Regeneració Institucional i de Cooperació i Solidaritat -en assumir l’encàrrec del Ple- que es produirà aquesta confluència, tot i que serà el 12 del mateix més que es constituirà formalment la Taula de Suport a les Persones Refugiades sota la coordinació de la Regidoria de Participació, Transparència i Regeneració Institucional.

Els principals objectius de la Taula són:

 • Generar un espai que canalitzi la participació activa del veïnat individualment o col·lectiva en el suport a les persones refugiades.
 • Desenvolupar accions de sensibilització sobre la situació de les persones refugiades.
 • Treballar perquè, arribat el moment, Cabrils pugui exercir de municipi acollidor (especialment fent provisió de recursos materials i humans).
 • Portar a terme accions que proveïssin de recursos econòmics de cara al suport i/o acollida de persones refugiades.

En consonància amb els objectius definits, la Taula ha desenvolupat directament o en col·laboració (amb l’Ajuntament, d’altres entitats i/o persones) un seguit d’accions com ara:

 • l’acte “Quan vam ser refugiats” el divendres 18 de desembre,
 • l’edició especial del concurs Sapiens el dissabte 19 de desembre,
 • el concert solidari Musikverein Brühl del dilluns 28 d’abril,
 • la donació dels 7.000€ recaptats a l’ASL-EREC,
 • la recollida de joguines i material escolar per al camp d’Idomeni del 18 al 21 d’abril,
 • la xerrada “Pobles d’acollida: de la fase d’acollida a la fase d’integració” a càrrec de la Creu Roja Catalunya del 12 de juliol.

Si vols participar, pots omplir aquest formulari o escriure a acull@cabrils.cat o cabrilsacull@gmail.com.

Accediu a més informació clicant a la pàgina de la taula de suport a les persones refugiades.

LA REGIDORIA INFORMA

CONTACTE

REGIDORIA DE PARTICIPACIÓ i REGENERACIÓ INSTITUCIONAL

Regidor:
Miguel Doñate Sastre

Equip tècnic:
Josep Carlos Babot

Telèfon:
93 753 96 60 ext. 7

Correu-e:
participacio@cabrils.cat

Adreça:
Ajuntament de Cabrils
C/ Domènec Carles 1 – 08348 Cabrils