Regidoria de participació i regeneració institucional

PARTICIPACIÓ activa!

Un espai pensat per a tu, per a ella, per a ell, per a tothom. Un espai de les persones actives, implicades, que volen i treballen pel Cabrils present i futur, per la seva gent…

REGLAMENT DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA

per descarregar el Reglament de Participació Ciutadana, cliqueu aquí.

ENTITATS I ASSOCIACIONS

A Cabrils tenim un potent teixit associatiu que el formen una munió d’associacions i entitats que treballen de forma voluntària i sense ànim de lucre tant en els seus àmbits específics (societat, cultura, esports, medi ambient…) com també en l’àmbit general.

A la secció entitats i associacions us oferim les principals dades de totes elles inscrites en el Registre d’Entitats de Cabrils.

TAULA D’ENTITATS

La Taula d’Entitats és un nou projecte que neix del reconeixement per part de l’Ajuntament de la tasca que desenvolupen les entitats i associacions cabrilenques en els seus respectius àmbits així com de la seva capacitat per vertebrar i enfortir el teixit social del nostre municipi.

La Taula d’Entitats té entre els seus objectius:

 • ser un nou canal de comunicació dinàmic i permanent entre les entitats i l’Ajuntament,
 • aprofundir en la col·laboració entre les entitats i l’Ajuntament de forma pública, transparent i compartida, tot incorporant al conjunt de les entitats en els assumptes que els afecten col·lectivament i individual,
 • generar un espai d’interrelació i intercanvi entre les diferents entitats i associacions que faciliti generar sinergies, treballar conjuntament, etc.
 • un espai de visualització i difusió de la seva acció al conjunt del veïnat.

CONSELL DEL POBLE

El Consell del Poble vol esdevenir una de les principals vies per incorporar als veïns i veïnes de Cabrils, juntament amb polítics i tècnics, en la gestió dels afers col·lectius. Aquest òrgan de participació i consulta que aspira a ser el de major representació veïnal, ja ha tingut cert recorregut al nostre municipi tot i que no ha acabat de reeixir. Per això, l’inici d’aquesta nova etapa té com a primer objectiu consolidar un grup estable de persones que prengui la iniciativa d’aquest projecte.

Si estàs interessat a formar-ne part envia un correu electrònic a participacio@cabrils.cat.

PARTICIPA! Recollim les teves aportacions

Aquest és un dels nous canals que l’Ajuntament de Cabrils ha habilitat per incorporar de manera activa i continuada a les cabrilenques i cabrilencs en la cogestió de les polítiques municipals. Perquè la societat demanda de participar activament en l’acció política; perquè hi ha una voluntat del Govern de l’Ajuntament de Cabrils d’aprofundir en la democràcia participativa i directa; perquè hi ha qüestions transcendentals que necessiten el parer de tothom per abordar-se… Per això i més, obrim aquest nou canal que ens ha de permetre des de recollir opinions i aportacions fins a prendre decisions conjuntament.

Web T’escoltem!

TAULA DE SUPORT A LES PERSONES REFUGIADES

La Taula de Suport a les Persones Refugiades neix de la voluntat de treballar conjuntament Ajuntament, grups polítics municipals, entitats i associacions del municipi així com veïns i veïnes a títol individual per desenvolupar accions de suport i acollida a les persones que fugen de la guerra a Síria i cerquen asil a Europa.

L’articulació de la Taula de Suport a les Persones Refugiades és conseqüència de la confluència de la predisposició de moltes persones de Cabrils a aportar el seu granet de sorra en el suport a les persones refugiades i de la moció “Som un municipi d’acollida i solidari, en una societat d’acollida i solidària” aprovada per unanimitat en el Ple de l’Ajuntament de Cabrils del 24 de setembre de 2015 i en la que s’establia entre d’altres objectius i línies de treball, la creació d’una Taula de Suport a les Persones Refugiades. Serà el 6 de novembre de 2015 en una primera trobada convocada des de les Regidories de Participació, Transparència i Regeneració Institucional i de Cooperació i Solidaritat -en assumir l’encàrrec del Ple- que es produirà aquesta confluència, tot i que serà el 12 del mateix més que es constituirà formalment la Taula de Suport a les Persones Refugiades sota la coordinació de la Regidoria de Participació, Transparència i Regeneració Institucional.

Els principals objectius de la Taula són:

 • Generar un espai que canalitzi la participació activa del veïnat individualment o col·lectiva en el suport a les persones refugiades.
 • Desenvolupar accions de sensibilització sobre la situació de les persones refugiades.
 • Treballar perquè, arribat el moment, Cabrils pugui exercir de municipi acollidor (especialment fent provisió de recursos materials i humans).
 • Portar a terme accions que proveïssin de recursos econòmics de cara al suport i/o acollida de persones refugiades.

En consonància amb els objectius definits, la Taula ha desenvolupat directament o en col·laboració (amb l’Ajuntament, d’altres entitats i/o persones) un seguit d’accions com ara:

 • l’acte “Quan vam ser refugiats” el divendres 18 de desembre,
 • l’edició especial del concurs Sapiens el dissabte 19 de desembre,
 • el concert solidari Musikverein Brühl del dilluns 28 d’abril,
 • la donació dels 7.000€ recaptats a l’ASL-EREC,
 • la recollida de joguines i material escolar per al camp d’Idomeni del 18 al 21 d’abril,
 • la xerrada “Pobles d’acollida: de la fase d’acollida a la fase d’integració” a càrrec de la Creu Roja Catalunya del 12 de juliol.

Si vols participar, pots omplir aquest formulari o escriure a acull@cabrils.cat o cabrilsacull@gmail.com.

Accediu a més informació clicant a la pàgina de la taula de suport a les persones refugiades.

LA REGIDORIA INFORMA

CONTACTE

REGIDORIA DE PARTICIPACIÓ i REGENERACIÓ INSTITUCIONAL

Regidor:
Miguel Doñate Sastre

Equip tècnic:
Josep Carlos Babot

Telèfon:
93 753 96 60 ext. 7

Correu-e:
participacio@cabrils.cat

Adreça:
Ajuntament de Cabrils
C/ Domènec Carles 1 – 08348 Cabrils