NOTÍCIA CULTURAL

Els alumnes de Cabrils tenen un primer contacte amb EXPRESSA’T

Publicat el 19 de maig de 2016

L’Ajuntament de Cabrils ha posat avui en marxa “EXPRESSA’T”, una proposta que forma part del projecte general “Pressupostos Participatius de Cabrils 2016” que, engegat des del consistori, aposta per aprofundir en la cogestió participada.

L’objectiu del projecte és incorporar els menors d’entre11 i 13 anys dels centres públics del municipi en la gestació, construcció i tria d’una proposta d’acció concreta d’acord amb una part de la partida delspressupostos participatius.

Dins d’aquest marc, avui s’ha portat a terme la primera sessió amb els alumnes de 6è de primària de l’escola L’Olivera i els nois i noies de 1r d’ESO de lnstitut de Cabrils. El pròxim dimecres 18 de maig es farà l’activitat amb els alumnes de 6è de l’escola Mas Maria.

Des de la Regidoria de Participació, Transparència i Regeneració Institucional, Miguel Doñateha valorat molt positivament aquesta primera sessió. “Han entès la dinàmica i quan havien de pensar objectius reals de què volien millorar o fer a Cabrils, han proposat coses no pel seu interès com a joves, sinó pel municipi”, ha explicat Doñate.

A partir d’un seguit de dinàmiques entrellaçades, “EXPRESSA’T” s’estructura en cinc sessions a través de les quals vehicular el doble procés d’aprenentatge des de la pràctica i la ideació, desenvolupament, decisió i implementació d’una acció.

Dos formadors han presentat durant aquest matí als alumnes una situació hipotètica per Cabrils, i cadascun d’ells, primer individualment i després en grup, ha hagut de reflexionar i decidir què faria davant la situació plantejada, partint d’un pressupost real de 5.000€. A través d’una dinàmica participativa han hagut de pensar, definir i decidir què necessita el poble.

Via pública, equipaments, comerç, habitatges són alguns dels conceptes que han aparegut dins la pluja d’idees d’aquesta primera sessió. “Avui hem comprovat que es pot acabar produint una intervenció real dels joves amb el concepte què s’ha de fer per millorar Cabrils”, ha assenyalat Doñate.

Per la seva part, els joves han rebut aquest vot de confiança positivament. “Jo estic molt contenta, perquè m’agrada que la gent pensi en nosaltres i que no pensin que totes les idees que tenim són ximpleries”, ha comentat una de les alumnes de 1r d’ESO de l’IES Cabrils.

En la pròxima sessió, des de cada centre escolar s’exposaran i es triaran tres propostes, que durant aquests dies els nois i noies aniran treballant.