Participació activa!

TAULA DE SUPORT A LES PERSONES REFUGIADES

La Taula de Suport a les Persones Refugiades neix de la voluntat de treballar conjuntament Ajuntament, grups polítics municipals, entitats i associacions del municipi així com veïns i veïnes a títol individual per desenvolupar accions de suport i acollida a les persones que fugen de la guerra a Síria i cerquen asil a Europa.

L’articulació de la Taula de Suport a les Persones Refugiades és conseqüència de la confluència de la predisposició de moltes persones de Cabrils a aportar el seu granet de sorra en el suport a les persones refugiades i de la moció “Som un municipi d’acollida i solidari, en una societat d’acollida i solidària” aprovada per unanimitat en el Ple de l’Ajuntament de Cabrils del 24 de setembre de 2015 i en la que s’establia entre altres objectius i línies de treball, la creació d’una Taula de Suport a les Persones Refugiades. Serà el 6 de novembre de 2015 en una primera trobada convocada des de les Regidories de Participació, Transparència i Regeneració Institucional i de Cooperació i Solidaritat -en assumir l’encàrrec del Ple- que es produirà aquesta confluència, tot i que serà el 12 del mateix més que es constituirà formalment la Taula de Suport a les Persones Refugiades sota la coordinació de la Regidoria de Participació, Transparència i Regeneració Institucional.

Els principals objectius de la Taula són:

 • Generar un espai que canalitzi la participació activa del veïnat individualment o col·lectiva en el suport a les persones refugiades.
 • Desenvolupar accions de sensibilització sobre la situació de les persones refugiades.
 • Treballar perquè, arribat el moment, Cabrils pugui exercir de municipi acollidor (especialment fent provisió de recursos materials i humans).
 • Portar a terme accions que proveïssin de recursos econòmics de cara al suport i/o acollida de persones refugiades.

En consonància amb els objectius definits, la Taula i l’Ajuntament han desenvolupat directament o en col·laboració amb altres entitats i/o persones un seguit d’accions com ara:

 • L’acte “Quan vam ser refugiats”, divendres 18 de desembre de 2015.
 • L’edició especial del concurs Sapiens,  dissabte 19 de desembre de 2015.
 • Campanya de recollida de joguines i material escolar per al camp d’Idomeni, del 18 al 21 d’abril de 2016.
 • El concert solidari Musikverein Brühl, dilluns 28 d’abril de 2016.
 • La donació dels 7.000€ recaptats a l’ASL-EREC.
 • Campanya de recollida de joguines i material escolar per al camp d’Idomeni, del 18 al 21 d’abril de 2016.
 • La tertúlia “La meva experiència al Camp d’Idomeni”a càrrec Patrick Raulin, 26 de maig de 2016.
 • La xerrada “Pobles d’acollida: de la fase d’acollida a la fase d’integració”a càrrec de la Creu Roja Catalunya, 12 de juliol de 2016.
 • Campanya de recollida de material escolar per al camp de Petra Olympo, del 4 al 16 d’abril de 2016.

Si vols més informació o participar, pots omplir el formulari que trobaràs al final d’aquesta pàgina o escriure a acull@cabrils.cat.

CABRILS, UN POBLE QUE ES MOU PER AJUDAR ALS ALTRES!

ACCIONS, REUNIONS I ACTES ORGANITZATS

PARTICIPA I PROPOSA!

Vols participar? Omple el següent formulari:


sino


Fent una donacióAportant part del meu tempsIncorporant la meva experiència, coneixement o formació professionalA la xarxa de suportCedint un habitatgeAmb materialsAltres


SiNo


SiNo