NOTÍCIA CULTURAL

“EXPRESSA’T”, nou model dels pressupostos participatius de Cabrils

Publicat el 19 de maig de 2016

L’Ajuntament de Cabrils ha apostat per un nou projecte de cara als pressupostos participatius d’enguany, “EXPRESSA’T”. Es tracta d’una iniciativa per la cogestió participada, perquè cabrilencs i cabrilenques tinguin un paper actiu en l’acció política del municipi.

L’objectiu d’aquest projecte, que tot just comença, és la participació de tots els veïns i veïnes en totes les fases del procés: des de la ideació, passant pel desenvolupament, fins decisió i la seva posterior implementació.

Enguany, els pressupostos participatius s’inicien amb els més joves. Els alumnes de 6è de primària i 1r d’ESO dels centres educatius de Cabrils seran els responsables de gestionar una partida d’inversió de 5.000 € a través d’una dinàmica participativa des de la qual pensar, definir i decidir conjuntament que es necessita al poble.

Els pressupostos participatius es divideixen en diverses partides, cadascuna amb mecanismes de funcionament diferents per facilitar la màxima participació. Els 25.000 € restants dels pressupostos seran cogestionats mitjançant altres mecanismes, en els que la població també podrà participar.

En el següent enllaç podreu trobar més informació sobre aquest nou model de participació.