L’alcaldessa es reuneix amb els interlocutors de seguretat de les urbanitzacions

Publicat el 18 de Juliol de 2019

El passat 12 juliol, l’alcaldessa de Cabrils, Maite Viñals, va rebre, junt amb el cap de la policia local, els interlocutors de seguretat de les urbanitzacions del municipi.

 

En la reunió es van exposar les inquietuds en matèria de seguretat que els veïns i veïnes traslladen a través de les seves xarxes de comunicació social.

 

Tanmateix, el cap de la policia local els va explicar l’estat de la seguretat, incidint en què tot i el lleu repunt de robatoris en interior de domicili de les darreres setmanes, aquest any tenim un 42% menys de delictes, en comparació amb l’any anterior.

 

Pel que fa a la política de seguretat, l’alcaldessa ha explicat que el Govern municipal continuarà en la mateixa línia de coordinació entre cossos policials i de col·laboració entre aquests cossos i la ciutadania, tot potenciant i millorant els canals de comunicació. A aquests efectes, s’ha acordat dur a terme les següents accions en els pròxims mesos:

 

  • Elaborar i difondre una guia pràctica pels veïns/es sobre com prevenir i actuar davant situacions relacionades amb aquests delictes.
  • Establir un sistema de comunicació més àgil i eficaç entre els interlocutors de les urbanitzacions i la policia local.
  • Realitzar xerrades adreçades a les urbanitzacions que s’incorporin a aquest sistema de comunicació i establir una xerrada general per a tots els veïns/es de Cabrils.
  • Convocar la Junta Local de Seguretat una vegada a l’any, tot informant del seu resultat i impulsar el Pla Local de Seguretat.
  • Estudiar les mesures preventives més adequades a cada urbanització, en col·laboració amb el veïnat, com ara la millora de la il·luminació, el tancament de parcel·les o els sistemes d’avís en cas de robatoris.