Arriba Cafè Cabrils als comerços de Cabrils

Arriba el Cafè Cabrils als comerços del municipi

Publicat el 5 de desembre de 2018

A partir d’ara, es podrà adquirir en diferents establiments col·laboradors.

El 4 d’abril del 2017, l’Ajuntament de Cabrils va signar un conveni amb Cafè Ciutat, un projecte que impulsa la Diputació de Barcelona i que uneix directament la cooperativa d’origen del cafè amb la ciutadania.

Cafè Ciutat va iniciar el seu camí l’any 2008 com a mostra de la necessitat de treballar des d’un model de Cooperació transformador que permetés teixir aliances en l’àmbit municipal entre els governs locals, les entitats, i les contraparts del Sud, tenint com a objectiu bàsic la implicació de la ciutadania amb el consum diari d’una tassa de cafè de comerç just i sensibilitzar-la sobre els efectes positius que té el seu hàbit de comportament per millorar les condicions de vida de cooperatives del sud productores de cafè.

El Cafè Cabrils té per objectiu fomentar el comerç just i el consum responsable al nostre municipi. La Casa de la Vila dóna exemple a la ciutadania fent una aposta amb compra pública ètica i difonent els valors de la solidaritat i la cooperació. Es tracta del cafè de les dones de M.U.S.A de la Cooperativa La Selva de Xiapas. És un projecte d’aprenentatge, intercanvi i participació, per afavorir les habilitats de les dones i els seus fills i filles. Es valora el treball col·lectiu des de la perspectiva de gènere i el respecte als drets de les dones. El comerç just preserva el medi ambient i ajuda a mantenir el sòl lliure de productes químics. Així es manté la biodiversitat.

Actualment, sumant Cabrils, ja són 13 ajuntaments que formen part del projecte “Cafè Ciutat”. A partir d’ara, el Cafè Cabrils es pot trobar en diferents establiments col·laboradors del municipi:

  • Sellès
  • Can Barba
  • La botiga de l’Hostal

Cabrils se suma a aquest projecte de sensibilització, que uneix directament la cooperativa d’origen del cafè amb la ciutadania, ja que és una campanya dirigida a les persones, al teixit associatiu, a les entitats públiques i als establiments per tal de conscienciar el consum del cafè d’una manera responsable.

Trobareu més informació en aquest enllaç.

2018-12-05T12:28:14+00:00