Cabrils participa a l’Assemblea general de la XMESS

Publicat el 11 d'Abril de 2019

Durant la jornada es va presentar la guia ‘L’ABC de l’ESS als municipis’.

Ahir, 10 d’abril, va tenir lloc l’Assemblea general de la XMESS a la Fira de Sabadell, on van participar un total de 29 representants dels municipis membres d’arreu de Catalunya per tal de fer balanç del 2018 i valorar com afrontar el 2019.

Cabrils forma part de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària des dels seus inicis, el maig de 2017. L’objectiu d’aquesta aliança municipal és impulsar l’economia social i solidària, fixar unes estratègies comunes i afavorir una cooperació conjunta a l’hora de desenvolupar polítiques públiques.

Durant la jornada es va presentar la guia ‘L’ABC de l’ESS als municipis’, un recull que dóna a conèixer 30 experiències d’Economia Social i Solidària als municipis, eines de detecció, coneixement i mapatge de l’ESS i propostes de com hauria de ser la regidoria d’ESS i el perfil del personal tècnic.

L’Ajuntament de Cabrils participa en aquesta guia presentant el projecte Omplim els Buits!, una cooperativa impulsada per la CONFAVC que ofereix noves respostes a problemàtiques associades a l’habitatge com són els habitatges buits i l’accés a l’habitatge.

Podeu veure i descarregar-vos la guia en aquest enllaç.

D’altra banda, l’Assemblea va aprovar l’adhesió de dos nous municipis, de manera que actualment ja en formen part 40. La Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària continua treballant per enfortir-se i seguir creixent en l’àmbit territorial.