MUSICAB – Festival de Música de Cabrils

El Festival de Música de Cabrils va néixer l’any 1989 amb el nom de Festival Internacional de Música de Cabrils després de descobrir la proliferació de festivals musicals a l’Empordà i amb la voluntat de poder fer el mateix al Maresme.

Només un any abans, el 1988, es va celebrar la primera Mostra Gastronòmica al municipi amb un gran èxit; fet que va demostrar que Cabrils no només podia organitzar grans esdeveniments, sinó que a més podia fer-ho de manera exitosa. Així va ser com es va presentar el primer Festival Internacional de Música de Cabrils, que va oferir una programació de qualitat, internacional i eminentment clàssica.

Inicialment, el festival l’organitzava l’Ajuntament de Cabrils però a partir de la 3ª edició es va fer conjuntament amb la Societat «La Concòrdia», qui finalment va fer-se càrrec  de l’organització a partir de la cinquena edició, sempre amb el suport econòmic del consistori. A mitjans de l’any 2.000, i a causa de la crisi econòmica i un cert estancament de la programació, tant l’Ajuntament com el públic van començar a participar del festival d’una manera totalment rutinària sense gaire interès; fins al punt que es va arribar a estudiar la possibilitat d’extingir-lo.

Finalment, i gràcies a un canvi de mentalitat, la regidoria de Cultura va considerar que no es podia perdre un festival que durant gairebé tres dècades havia viscut grans moments, i va decidir reviure’l. És així com l’any 2016 neix el MUSICAB, amb un nou estil i una nova manera de fer, i sobretot amb una imatge totalment renovada i amb la missió d’aconseguir un nou festival molt més modern, actual, proper, acollidor, senzill i sense etiquetes.

D’aquesta manera, el MUSICAB no només neix amb la intenció d’apropar el festival a la realitat del municipi, amb una població molt més jove amb una mitjana de 36 anys, sinó també per atraure públic dels municipis veïns i d’arreu de Catalunya. És per aquest motiu que s’ha apostat per canviar aspectes com el tipus de programació, passant de la música clàssica a un estil totalment eclèctic oferint una àmplia selecció musical de qualitat amb diferents concerts per a tots els públics.

Per altra banda, i per tal de potenciar-lo i oferir més serveis, també s’ha optat per posar l’accent en la gastronomia. Cabrils és una vila amb una llarga tradició gastronòmica, motiu pel qual està catalogada com una de les principals viles gastronòmiques de Catalunya. Això ha estat possible, per una banda, pel  gran nombre de restaurants de gran qualitat contrastada i, per l’altra, gràcies a la celebració de la Mostra Gastronòmica que cada mes d’agost aplega més de 12.000 persones.

És per tot això que la gastronomia estarà representada amb sopars que oferiran restaurants de la vila al mateix recinte dels concerts, amb degustacions de productes maresmencs, així com els vins de la D.O. Alella que es fan al nostre entorn, com TestUan.

D’aquesta manera, música, gastronomia patrimoni cultural es donaran cita en ple estiu perquè tothom pugui gaudir d’un festival que busca convertir-se en referent al Baix Maresme.

LOCALITZACIÓ

Adreça:
ARBORÈTUM DE CATALUNYA
Avda. Zona esportiva 4 – 08343 Cabrils (Barcelona)

CONTACTE

Correu-e Ajuntament:
festes@cabrils.cat

Telèfon Centre Cívic ‘La Fàbrica’:
93 753 01 57

VENDA D’ENTRADES

1. Presencialment (entrades anticipades): Centre Cívic La Fàbrica (Domènec Carles, 21)
2. On-line: codetickets.com
3. Guixeta: des d’1:30h abans de l’inici del concert