Mostra Gastronòmica 2018-03-20T12:20:37+00:00

MOSTRA GASTRONÒMICA

Cabrils ha celebrat del 18 al 21 d’agost de 2017, i en el marc de la Festa Major de Santa Helena, la darrera edició de la Mostra Gastronòmica, Comercial i d’Artesans, un esdeveniment gastronòmic, econòmic, turístic i social de primer nivell que permet degustar els plats, vins i caves més representatius de la comarca i que des de fa tres dècades aplega els amants de la gastronomia ja no només del Maresme sinó d’arreu de Catalunya.

Amb més d’una seixantena d’estands i amb unes xifres que superen els 15.000 visitants anuals, durant els quatre dies de la Mostra Cabrils es converteix en referència de la gastronomia al Maresme, potenciant una fusió entre aromes, sabors i música que amenitzaran les nits de mitjans d’agost convertint-les en una experiència per a gaudir-la amb els cinc sentits.

L’organització de la Mostra Gastronòmica va a càrrec de SEIPRO (Serveis i Promocions Municipals) amb la col·laboració de l’ Ajuntament de Cabrils, Cabrils Ara! i el suport de la Diputació de Barcelona, juntament amb el Consorci DO Alella, Sorli, Font Vella, Damm i Arribas Center.

En la darrera edició de la Mostra, la 30a, hi participaran un total de 64 estands:

 • 16 de restauració
 • 5 de vins i caves amb DO Alella
 • 7 de comercials
 • 8 d’entitats
 • 28 paradetes d’artesans

Podeu descarregar-vos el llibret de la 30a Mostra en el següent enllaç.

Programació de la 30a Mostra Gastronòmica, Comercial i d’Artesans

Divendres 18 d’agost

A les 8 del vespre, al recinte de la Mostra, inauguració de la 30a Mostra Gastronòmica. L’acte estarà presidit pel conseller de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Jordi Turull i Negre i comptarà amb l’assistència de l’alcaldessa de Cabrils, Lina Morales, la regidora de Turisme i Promoció econòmica, Isabel Tamboleo, i altres autoritats locals i comarcals.

Dissabte 19 d’agost

A partir de les 8 del vespre, al recinte de la Mostra, showcooking a càrrec de Paula Alòs, guanyadora de la quarta edició de Masterchef Junior, que elaborarà els següents plats: timbal de verdures i formatge, caneló de gambes i bolets amb beixamel de ceps i broqueta de fruites amb xocolata i cruixent de quicos.

Diumenge 20 d’agost

De 10 del matí a 2 del migdia, a la Sala “La Concòrdia”, XII trobada d’intercanvi de plaques de cava. Es vendrà cava Parxet amb la placa commemorativa de la Mostra 2017.

A partir de les 8 del vespre, doble sessió de showcooking. Per una banda, Almacio Ramon Bo, de l’hort “Del pagès a casa”, farà una explicació dels diferents tipus de tomàquets de la zona i juntament amb el xef Albert Ortiz del restaurant Axol elaboraran unes receptes que deixaran tastar als assistents i que tindran el tomàquet com a protagonista. Per altra banda, Albert Ortiz  elaborarà “Els aromes de Cabrils”, unes postres que va presentar al Fòrum Gastronòmic de Barcelona el 2016, i explicarà la relació que tenen amb Cabrils.

Dilluns 21 d’agost

A partir de les 8 del vespre, al recinte de la Mostra, showcooking a càrrec de Ca l’Estrany, on es farà una demostració de tall de pernil ibèric a mà amb la col·laboració de l’empresa Sierra Morena de Vilassar de Mar.

Horari i lloc de celebració

La Mostra se celebra a l’escola L’Olivera (Av. de les Escoles, 20) del 18 al 21 d’agost, i l’horari d’obertura és el següent:

 • Divendres 18 d’agost: de 20 a 23.30 h
 • Dissabte 19 d’agost: de 19.30 h a 23.30 h
 • Diumenge 20 d’agost: de 19.30 a 23.30 h
 • Dilluns 21 d’agost: de 19.30 a 23.30 h

Showcooking

Les demostracions de cuina en viu són una de les principals novetats del 30è aniversari de la Mostra. Tindran lloc els dies 19, 20 i 21 a càrrec de diversos xefs i restauradors, i se celebraran a partir de les 20 h al mateix recinte de la Mostra.

Amenització musical i ball

Durant la Mostra, els assistents podran gaudir de jazz en viu amb el grup Blue Gin, que amenitzarà els vespres i nits al recinte de la Mostra. Per altra banda, cada dia després de la Mostra i al mateix recinte, hi haurà ball fins a la matinada (18 d’agost, Nit de versions amb Hotel Cochambre; 19 d’agost, Va Parir Tour 2017; 20 d’agost, ball de Festa Major amb l’orquestra Krater; i 21 d’agost ball de Festa Major amb l’orquestra Exel).

Des de fa 4 anys, la música ocupa un espai destacat en la Mostra Gastronòmica i l’organització està convençuda que poder gaudir de la gastronomia a ritme de blues serà un gran èxit.

Copa commemorativa

Per celebrar la trentena Mostra, s’ha dissenyat una copa especial commemorativa del 30è aniversari de la Mostra Gastronòmica que tothom qui ho desitgi podrà adquirir al mateix recinte del a Mostra.

Venda anticipada de tiquets

Per tal d’agilitzar la venda de tiquets i evitar cues durant La Mostra, aquests es poden comprar de manera anticipada, durant els dies previs a l’inici de la celebració, a la guixeta instal·lada davant del Centre Cívic “la Fàbrica”, en els següents horaris:

 • Dimarts 15 i dimecres 16 d’agost, de 6 de la tarda a 9 del vespre.
 • Dijous 17, de 10 del matí a 2 del migdia, i de 6 de la tarda a 9 del vespre.
 • Divendres 18 d’agost, de 10 del matí a 2 del migdia.

La Mostra solidària

Com ja és habitual, el 0,7 % de la venda de cada tiquet de tast i beguda es destinarà a Càritas Parroquial de Santa Creu de Cabrils.

La Mostra sostenible

Enguany els plats, gots, coberts i tovallons són biodegradables. Entre tots, fem la Mostra més sostenible!

Mobilitat: trenet gratuït

Per facilitar els desplaçaments, un any més es posarà a disposició dels visitants un trenet gratuït per poder anar còmodament a la Mostra sense haver de patir per l’aparcament. El recorregut del trenet és l’habitual de l’autobús C12, comprès entre Can Batalló – CAP Cabrils i la rotonda de la zona escolar. L’horari del trenet serà de 7 de la tarda a 3 de la matinada. Enguany hi haurà uns tiquets (un de pujada i un de baixada) que es podran adquirir al mateix estand de venda de tiquets de La Fàbrica o a qualsevol dels altres punts d’informació i que serviran per fer ús del trenet.

Exposició: ’30 anys de Mostra Gastronòmica’

Durant els dies de la Mostra els assistents també podran gaudir de l’exposició “30 anys de Mostra Gastronòmica”, en col·laboració amb el Museu Municipal.