Cabrils decideix on invertir els 35.000 euros dels Pressupostos Participatius 2018

Cabrils decideix on invertir 35.000 euros dels Pressupostos Participatius 2018

Publicat el 3 de Juliol de 2018

Els veïns i veïnes han decidit invertir els 35.000€ del projecte “Digues la teva” en construir un parc al carrer Eucaliptus i millorar la gossera municipal.

Per tercer any consecutiu, el passat 21 de maig la Regidoria de Participació, Transparència i Regeneració Institucional de l’Ajuntament de Cabrils va posar en marxa el projecte “Digues la teva” dins els pressupostos participatius 2018.

El projecte busca incorporar a totes les persones majors de 16 anys empadronades a Cabrils en la proposició i tria de dues propostes d’acció concreta d’inversió de 35.000€ de la partida destinada per a la inversió mitjançant pressupostos participatius. Aquest 2018 s’han mantingut les dues categories: la de propostes fins a 30.000€ i la de fins a 5.000€, on finalment van arribar les 12 propostes que més s’ajustaven als requisits de cada categoria.

Els resultats finals han estat:

  • Dins la categoria de 30.000€: 1ª finalista «Parc al carrer Eucaliptus» amb 73 vots; 2ª finalista «Plaça als Horts de Santa Creu» amb 19 vots; i 3ª finalista «Intervencions en voreres i asfaltat» amb 17 vots.
  • Dins la categoria de 5.000€: 1ª finalista «Millores a la gossera municipal» amb 24 vots i dues 2nes finalistes «Rehabilitació imatgeria festiva» i «Un boulder públic a Cabrils» amb 18 vots cadascuna.

El regidor de Participació, Transparència i Regeneració Institucional, Miguel Doñate, ha volgut valorar independentment diferents elements: “Es manté estable el nombre de propostes presentades” ha afirmat. “Tot i que el nombre de vots totals ha estat un xic superior a l’any anterior amb 304 vots, hem d’interpretar que enguany novament el nombre de votants ha estat menor que el del 2016, ja que una mateixa persona podia votar dos cops, un per proposta.” ha afegit Doñate.

“S’intueix que en la categoria de fins a 30.000€ hi ha hagut una mobilització organitzada donada la diferència en el nombre de vots entre la primera i la resta de propostes, i més en tractar-se d’un espai particular d’un barri concret i allunyat dels itineraris més generals.” ha apuntat el regidor.

Descontent, afegeix: “El disseny, calendarització i desenvolupament d’una campanya de publicitat dels pressupostos participatius ha tingut un impacte desigual. Ha generat una major participació en la fase inicial del projecte però continua sense traduir-se en una major participació en la fase de votació”.

Doñate finalitza: “Hem de continuar treballant per promoure entre el veïnat la participació tant a través de mecanismes existents com els pressupostos participatius com a través de nous”.

2018-09-18T11:57:34+00:00