S’obre el període de votació de les propostes dels pressupostos participatius ‘Digues la teva!’

Publicat el 21 de novembre de 2017

Ja està obert el període de votació de les propostes presentades per als pressupostos participatius 2017 Digues la teva!”.

En total s’han presentat una cinquantena de propostes, de les quals finalment seran 20 les que seran sotmeses a decisió dels cabrilencs i cabrilenques: 12 per a la categoria d’inversions de fins a 5.000 €, i 8 per a inversions de fins a 30.000 €. La resta de propostes que no apareixen a la llista o bé eren similars o compatibles entre sí i s’han unificat, o bé han estat excloses perquè la seva suma supera amb escreix l’import de la partida, perquè no s’ajusten a les bases o perquè han estat incloses en altres projectes que es troben en fase d’estudi o implementació.

El termini de votació estarà obert des d’aquest dilluns 20 de novembre i fins al pròxim diumenge 3 de desembre, i pot votar qualsevol persona major de 16 anys que estigui empadronada a Cabrils abans del 16 de novembre d’enguany.

Les 8 propostes sotmeses a votació per a inversions de fins a 30.000 euros són les següents:

 • Una App mòbil per estar informats i connectats: Creació d’una aplicació mòbil que pugui incorporar notícies, agenda, notificacions, avisos d’emergència i informació turística i d’interès.
 • Potenciem el Museu de Cabrils: Habilitar la planta baixa del museu perquè esdevingui un ecomuseu de la gastronomia.
 • Jardins al Masia Mas Maria – Hotel d’Entitats: Crear un parc enjardinat a la zona que han deixat lliure els barracons de l’Institut de Cabrils entre l’Hotel d’Entitats i el Mas Maria, amb zona d’ombra, gespa i fonts.
 • Tòtems interactius informatius: Instal·lar pantalles de vidre en punts estratègics del municipi que mostrin esdeveniments o activitats que es realitzen a Cabrils i fer així un pas més per esdevenir una smart city.
 • Una nova plaça del poble: Intervenir urbanísticament l’aparcament dels Horts de Santa Creu creant una mena d’escenari, graderia i enjardinament per generar un nou espai per a la gent de Cabrils.
 • Renovem la plaça de l’Església: Realitzar un seguit d’actuacions per renovar la plaça de l’Església, com ara ampliació de les zones per a vianants, incorporació de vegetació i d’una font, i renovació del mobiliari.
 • Viles més segures per als vianants: Continuar fent més segura per als vianants l’avinguda de la Llobatera (carretera de Cabrils) entre el tram comprès entre el carrer de les Serres i el carrer de Can Valls.
 • Vies més segures per als escolars: Realitzar una intervenció al pont de Santa Helena que faciliti l’ús de la tanca que es va instal·lar, ja que l’afluència és molt extensa.

Les 12 propostes sotmeses a votació per a inversions de fins a 5.000 euros són les següents:

 • Riera verda, riera florida: Dignificar i embellir la Riera de Cabrils, columna vertebral del nostre municipi, incorporant vegetació, des de la reintroducció d’alocars passant per gramínies fins a plantes enfiladisses com heures o buguenvíl·lies.
 • Sostre o resguard a les entrades de les escoles: Habilitar davant de les dues escoles de Cabrils una mena de pèrgoles que ofereixin resguard als infants i acompanyants davant d’inclemències meteorològiques.
 • Protecció de les zones d’espera de l’escola Mas Maria i l’Institut: Separar, mitjançant tanques, la zona de bancs que hi ha a la vorera davant de les portes d’accés dels dos centres, seguint el model de davant de l’escola L’Olivera.
 • Cuidem la imatgeria festiva, popular i cultural de Cabrils: Restauració i conservació de la imatgeria de Cabrils, tant en Brolla com els gegants i els gegantons, que amb el pas del temps han sofert un desgast.
 • Canviadors de nadons a equipaments municipals: Col·locar canviadors de nadons al pavelló, centre cívic, camp de futbol o hotel d’entitats entre d’altres per tal de no haver de canviar els nadons sobre taules, en una cadira o a terra.
 • Nou mobiliari pel Pavelló Municipal: Dotar el pavelló de nou mobiliari com, per exemple, cadires d’àrbitre de voleibol que garantirien una millor pràctica esportiva, i també de la promoció de l’esport en general.
 • Promoció de tennis-taula: Reparar o substituir les taules de la zona de Can Batalló per unes de més resistents, i fins i tot, incloure’n d’altres en altres espais de Cabrils.
 • Un bolder públic a Cabrils: Instal·lar a la zona del Mas Maria-Hotel d’Entitats o a la pista poliesportiva que hi ha al Torrent Roig. Una forma senzilla i econòmica de practicar l’esport.
 • Per un centre del poble més verd i cuidat: Intervenir el centre del poble des d’una perspectiva urbanística i paisatgística, restaurant el mobiliari urbà i incorporant-ne de nou.
 • Recuperem el nostre patrimoni. La Font Sagrera: Restauració de la Font Sagrera perquè torni a donar aigua i alhora incorporar una placa explicant la seva història, i inclús convertir-la en part d’una ruta.
 • Noves instal·lacions a la zona lúdic-esportiva i parc de salut de Can Batalló: Augmentar la zona d’exercicis que hi ha a Can Batalló amb la incorporació d’unes barres de cal·listènia per fer exercici treballant amb el mateix cos.
 • Zona de pícnic a Can Barba: Incorporar noves taules de pícnic a l’era de Can Barba, així com una zona d’ombra que ajudi a potenciar i gaudir d’aquest espai privilegiat.

Podeu consultar detalladament les propostes de cada categoria i votar a quina d’elles destinar els 30.000 € i 5.000 € del projecte Digues la teva! a través de la pàgina web participa.cabrils.cat, descarregant-vos l’APP “CabrilsParticipa” disponible tant per a iOs com per a Android, o acostant-vos als equipaments municipals (Ajuntament, CEM i Biblioteca), on s’han habilitat ordinadors per a facilitar la votació a  tots els veïns i veïnes del municipi.

Per a cada categoria s’implementaran aquelles propostes guanyadores fins a arribar al límit del pressupost, i la resta de propostes seran estudiades per l’Ajuntament com a possibles futures accions.