Turisme... grans cites

LA MOSTRA

En el marc de la Festa Major de Santa Helena de Cabrils, es celebra La Mostra Gastronòmica, Comercial i d’Artesans de Cabrils, aquest 2019 es compleix la 32ª edició, la qual està consolidada, des de fa anys, com un esdeveniment gastronòmic, econòmic, turístic i social de primer nivell, que permet degustar els plats, vins i caves més representatius de la comarca.En els últims anys, cada edició assoleix una xifres i va creixent al voltant de més de 25.000 tastets i augmentar el nombre de visitants que es van rebre, al voltant d’unes 15.000 persones vingudes de diversos punts no només del Maresme, sinó també de Barcelona i Girona.

L’organització de la Mostra Gastronòmica va a càrrec de l’ Ajuntament de Cabrils amb el suport de la Diputació de Barcelona, juntament amb el Consorci DO Alella, Sorli Discau, Font Vella, Damm i Arribas Center.

En la 31ª edició, any 2018, hi va haver 67 estands:

  • 19 de restauració
  • 10 de comerciants
  • 5 de vins i caves amb la Denominació d’Origen Alella
  • 6 d’entitats
  • 27 paradetes d’artesans

GASTRONOMIA A RITME DE BLUES
I per amenitzar La Mostra i dotar-la d’un ambient encara més agradable, el grup Blue Gin Jazz serà l’encarregat de posar la música que acompanyi visitants i expositors durant els quatre dies de la trobada. Des de fa 3 anys, la música ocupa un espai destacat en la Mostra Gastronòmica i l’organització està convençuda que poder gaudir de la gastronomia a ritme de blues serà un gran èxit.

ANEM AMB TRENET
Amb l’objectiu de facilitar l’accés a l’Escola l’Olivera i que la mobilitat i l’aparcament no siguin un obstacle, durant els quatre dies que dura La Mostra, es disposarà d’un servei gratuït del trenet de 19 a 03h. Les parades seran les mateixes que les de l’autobús en el trajecte del CAP a la rotonda.

VENDA DE TIQUETS
Per altra banda, per tal d’agilitzar la venda de tiquets i evitar cues durant La Mostra, aquests es poden comprar de manera anticipada, durant els dies previs a l’inici de la celebració, a la guixeta instal•lada davant del Centre Cívic “la Fàbrica”, en horari de dimarts i dimecres de 18 a 21h, dijous de 10 a 14h i de 18 a 21 h, i el mateix divendres de 10 a 14h.

Com a novetat, es poden comprar el tiquets online a la adreça http://tiquets.cabrils.cat.

LA MOSTRA SOLIDÀRIA
Com ja és habitual, el 0,7 % de la venda de cada tiquet de tast i beguda es destinarà a Càritas Parroquial de Santa Creu de Cabrils.

ALTRES ACTIVITATS
Entre les activitats previstes destaca la 10a Trobada de col•leccionistes de plaques de cava de Cabrils, que te lloc el diumenge, de 10 a 14h, a la Sala La Concòrdia.
Durant La Mostra, es vendrà cava amb la placa commemorativa de la Mostra Gastronòmica. L’ampolla de cava es podrà adquirir a l’estand de Parxet, dins del recinte de la Mostra.

MUSICAB

El Festival de Música de Cabrils és un dels principals actes culturals de Cabrils. Creat el 1989, ha estat sempre molt relacionat amb la música clàssica.

L’any 2015, el festival va fer un canvi de projecció evolucionant cap a un format més eclèctic. Els concerts se celebren durant diversos caps de setmana de juliol i agost.
Així com, hem incorporat un nou format matinal per aproximar la música als més petits.

Accedeix al portal del MUSICAB – Festival de Música de Cabrils

FESTA MAJOR

Festa Major Santa Creu (pels volts la diada de Santa Creu, 3 de maig)

La Santa Creu, patrona de Cabrils, és la festa de les entitats. Un munt d’actes organitzats per la majoria d’entitats del poble, amb la col·laboració de l’Ajuntament, omplen les places i carrers de vilatans. Entre els actes més destacats són l’arrossada a Can Barba, la Trobada de Gegants, el Correfoc i les nits de balls al Centre Cívic “La Fàbrica”.

Festa Major Santa Helena (pels volts la diada de Santa Helena, 18 d’agost)

Tot i que la festa ha estat molts anys relegada a segon terme degut a la gran importància de la Mostra Gastronòmica que se celebra els mateixos dies, en els darrers anys ha aconseguit tenir el seu protagonisme gràcies a activitats de caire més infantil i populars.