El diumenge, 17 de febrer, Cabrils celebra els Tres Tombs

El diumenge, 17 de febrer, Cabrils celebra els Tres Tombs

Publicat el 13 de Febrer de 2019

Enguany, la tradicional festa de Sant Antoni Abat arriba a la 25a edició.

Diumenge 17 de febrer, Cabrils celebrarà la 25a festa de Sant Antoni Abat, més coneguda com els Tres Tombs.

 

Sant Antoni Abat ha estat durant segles el tradicional protector de tots els animals útils per a les feines del camp. La invocació a Sant Antoni està encaminada a obtenir la fertilitat i purificació dels animals i dels aliments. La devoció popular al sant es remunta al segle XII i ha generat, durant tots aquests anys un bon nombre de manifestacions festives. Com a patró del gremi dels traginers, el sant beneeix les cavalleries i presideix les cavalcades dels Tres Tombs, també anomenades Passades o Beneïdes.

 

El principal ritu dels Tres Tombs consisteix a donar tres voltes amb els cavalls, carros i altres animals per l’interior de la població, d’aquí el seu nom.

 

La jornada començarà a les 9h del matí amb la concentració de les cavalleries als Horts de Santa Creu: arribada i esmorzar.

 

A les 12:30h, els carrers de Cabrils acolliran els tradicionals Tres Tombs, el mossèn David Navarro Manich beneirà els animals davant l’església i es vendran els tradicionals panets beneïts a les paradetes situades a La Fàbrica i a la Plaça de l’Església.

 

A més, la Parròquia rifarà un pernil per recaptar fons per restaurar els danys del mur perimetral del Casal (les paperetes ja estan a la venda i també es podran adquirir el mateix diumenge a la Plaça de l’Església).

2019-02-18T11:46:47+01:00