La XMESS torna a la presencialitat amb la trobada de càrrecs electes a Cabrils

Publicat el 24 de novembre de 2021

El 19 de novembre es va celebrar la segona trobada de càrrecs electes i la segona Assemblea ordinària del 2021 de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària

Després de 18 mesos de virtualitat, Cabrils va acollir la retrobada de treball amb més de 30 persones participants. La jornada es va organitzar, doncs, en dues parts: la trobada de càrrecs electes i la darrera assemblea ordinària de 2021.

Trobada de càrrecs electes

En una primera part, les persones assistents i presents van tenir l’oportunitat de repensar el present i futur de la xarxa. Valorant el creixement molt notable de la XMESS, en nombre i necessitats, durant 2020 i 2021, el debat es va focalitzar en com acompanyar els nous membres i les necessitats diverses existents. Tot, amb l’objectiu d’assegurar l’impuls de les polítiques públiques d’enfortiment de l’ESS a escala local.

Les intervencions van posar l’èmfasi en l’equilibri entre la feina interna i externa, la utilitat pràctica de la XMESS vers als membres, i com enfortir la XMESS en la seva relació en l’ecosistema català de l’ESS i en l’expectativa vers la nova llei catalana.

Així, el grup va acordar treballar en una proposta concreta de cara a la propera assemblea que se centra en els següents punts:

  • Com créixer per continuar impulsant més polítiques públiques,
  • Com cuidar la diversitat de feina i visions de la xarxa,
  • Com garantir el lideratge compartit,
  • Espai de reflexió on analitzar estructura pròpia a mitjà i llarg termini.

2a Assemblea Ordinària 2021

La segona part de la jornada va ser la 2a Assemblea Ordinària del 2021. Durant aquesta, es va aprovar la incorporació de set nous membres, inclòs el primer Consell Comarcal: Castelló d’EmpúriesGranollersLleidaMoiàMóra la NovaTarragona i el Consell Comarcal del Gironès.

Amb aquesta inclusió, la XMESS arriba als 58 membres i es consolida com un espai de treball clau pels ens locals (Ajuntaments i Consells Comarcals) que volen impulsar l’ESS des de les polítiques públiques.

A més, es va aprovar el pla de treball pel pròxim 2022, que dona continuïtat a la feina del 2020 i 2021.

Comparteix aquesta notícia a la teva xarxa social