El Delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, felicita Cabrils per les baixes xifres en delinqüència

Publicat el 21 de Novembre de 2019

La Junta Local de Seguretat acorda l’encàrrec d’un Pla Local de Seguretat i demanar publicar les dades delinqüencials.

Ahir a la tarda va tenir lloc la Junta Local de Seguretat de Cabrils, màxim òrgan de coordinació entre els cossos de seguretat i les Administracions que els dirigeixen, on es va convidar al servei de protecció civil municipal i als grups polítics de l’oposició.

 

En l’acte, es van presentar les dades delinqüencials, que en comparativa interanual del període anterior (novembre 2017/octubre 2018) al període actual (novembre 2018/octubre 2019), revelen que el nombre total de delictes va passar de 342 a 346. Pel que fa als robatoris amb força en interior de domicili, que és el delicte més nombrós, es va produir un descens interanual d’un 14,3 per cent, passant de 105 a 90.

 

Pel que fa a la seguretat viària, s’ha reduït l’accidentalitat, però han augmentat els accidents amb ferits lleus. Els delictes contra la seguretat del trànsit també han augmentat, però fruit d’una major activitat policial preventiva en el període actual.

 

En la junta es va constatar que tots els cossos policials han abocat els seus esforços en la seguretat ciutadana, especialment en la prevenció i persecució dels robatoris en interior de domicili. Tot i així, existeix la desiderata de la policia local de tornar a reforçar els àmbits del trànsit i de convivència i civisme, tot mantenint l’atenció principal en els robatoris.

 

També es va acordar l’encàrrec d’un Pla Local de Seguretat i demanar permís a la Direcció General de Policia per publicar les dades delinqüencials, com a dades obertes.

 

El Delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernàndez, va felicitar els cossos policials per la seva tasca en la contenció de la delinqüència, ja que es tracta de dades positives en comparació amb altres municipis.

 

Finalment, es va fer una xerrada oberta a la ciutadania on es van explicar els resultats exposats a la junta i es van recordar les línies d’actuació en prevenció i seguretat.