Els joves de Cabrils decideixen invertir els 5.000€ dels pressupostos participatius a potenciar un espai de lleure juvenil

Publicat el 23 de març de 2018

L’alumnat de 6è de primària i 1r d’ESO dels centres educatius de Cabrils han decidit destinar els 5.000€ dels pressupostos participatius dels joves a potenciar un espai de lleure dins del nou Espai Jove Altell, en unes votacions que han tingut lloc durant aquest matí al centre cívic La Fàbrica i que han servit per posar el punt final a la tercera edició del projecte ‘EXPRESSA’T’.

De les tres propostes finalistes que han escollit els alumnes, la que ha obtingut més vots, amb un total de 136 vots dels 158 emesos, ha estat la de potenciar un espai de lleure dins del nou Espai Jove Altell que compti amb màquines per jugar, sofàs per a reunir-se, nou mobiliari, equip de música i on alhora es potenciïn noves activitats com un escape room. La segona proposta més votada, amb 10 vots, ha estat la de crear un espai de cinema juvenil on es projectin pel·lícules per a joves; i la proposta menys votada de les tres finalistes ha estat la d’habilitar les fonts del municipi perquè totes donin aigua de la qual el veïnat hi pugui beure, amb un total de 8 vots. D’altra banda, s’han registrat 4 vots nuls i no hi ha hagut cap vot en blanc. L’Ajuntament de Cabrils implantarà la proposta més votada i contemplarà les altres dues.

Els pressupostos participatius 2018 estan impulsats per la Regidoria de Participació, Transparència i Regeneració Institucional de l’Ajuntament de Cabrils i estan dividits en dues branques: per una banda el projecte “EXPRESSA’T” i per l’altra, “Digues la teva!”. El projecte “EXPRESSA’T” està adreçat a joves d’entre 11 i 13 anys i està estructurat en cinc sessions en les quals els joves han de gestionar la destinació d’una partida de 5.000€ amb una dinàmica participativa des de la qual pensar, definir i decidir juntament on destinar aquesta partida pressupostària. I per altra banda, el projecte “Digues la teva!”, gràcies al qual població major de 16 anys podrà decidir on destinar una partida de 35.000€.