Els veïns i veïnes de Cabrils ja han decidit on invertir 25.000 euros dels pressupostos participatius

Publicat el 19 de desembre de 2016

S’han comptabilitzat un total de 252 vots per a les 10 propostes sotmeses a votació, dels quals un 36,1% han estat per a l’opció de crear itineraris més segurs per als vianants

Els veïns i veïnes de Cabrils han decidit destinar 25.000 euros dels pressupostos participatius a la creació d’itineraris més segurs per als vianants. Aquesta ha estat, amb un total de 91 vots, la proposta més votada entre les 10 que han estat sotmeses a votació.

En total s’han comptabilitzat 252 vots, dels quals un 36,1% han escollit com a acció prioritària millorar la seguretat dels vianants en l’anomenada carretera de Cabrils (entre els carrers Màquina d’en Mas i Horts de les Monges), segregant la part dels vianants de la del trànsit rodat a la banda dreta de la carretera en sentit pujada mitjançant una tanca similar a la que actualment ja hi ha al carrer de la Vela.

En segona posició ha quedat la proposta que contemplava crear una xarxa de camins i corriols (13,49% dels vots), mentre que el tercer lloc ha estat per a la renovació dels espais oberts de l’equipament municipal de L’Olivera (11,5%). Pel que fa a la resta de propostes, l’adequació del pont de Santa Helena ha rebut un 7,5% dels vots; socialitzar l’espai a la plaça de l’Església, n’ha rebut 7,1%; impulsar el patrimoni cultural cabrilenc, 5,5%, els mateixos que la proposta per millorar les parades d’autobús; realitzar petites actuacions de millora al centre n’ha rebut 4,7%, com la proposta per a la millora paisatgística de l’aparcament Horts de Santa Creu; i la proposta per crear una App de Cabrils i nous canals d’informació i comunicació ha rebut el 3,5% dels vots.  Tal com reflectien les bases dels pressupostos participatius 2016, només s’implementarà la proposta que ha rebut més vots, però la resta de propostes seran estudiades per l’Ajuntament per valorar-les i contemplar-les com a futures accions.

Les votacions han estat obertes a tots els veïns i veïnes de Cabrils majors de 16 anys i empadronats al municipi, que han pogut emetre el seu vot entre els dies 7 i 18 de desembre a través de diversos canals de comunicació que s’han habilitat per tal de facilitar el vot, com ara la pàgina web participa.cabrils.cat, l’APP “CabrilsParticipa” disponible tant per iOS com per Android, i diversos ordinadors instal·lats a l’ajuntament, la biblioteca i el CEM.

El regidor de Participació, Transparència i Regeneració Institucional, Miguel Doñate, ha volgut destacar la satisfacció de l’Ajuntament davant d’una participació que enguany ha estat quantitativament superior respecte a edicions anteriors, i “amb unes propostes molt interessants i suggeridores”. Tot i així,  assenyala que “hem de continuar treballant en futures edicions per assolir una major participació i implicació dels veïns i veïnes de Cabrils”.

Els pressupostos participatius se celebren des de fa quatre anys a Cabrils, i enguany s’hi ha destinat un total de 30.000 euros que s’han dividit en dues partides. Per una banda, l’Ajuntament ha destinat 5.000 euros al projecte “Expressa’t”, uns pressupostos participatius per a joves impulsats per primera vegada aquest any i que els alumnes de 6è de Primària i 1r d’ESO dels centres educatius de Cabrils han decidit destinar-los a l’habilitació d’un espai polivalent autogestionat per al jovent dins del futur equipament del Mas Maria. Els 25.000 euros restants dels pressupostos participatius han servit perquè els veïns i veïnes de Cabrils majors de 16 anys puguin presentar diverses propostes i triar a quina d’elles destinar aquesta partida de diners.