El jovent de Cabrils decideix destinar els 5.000€ del projecte ‘Expressa’t’ al centre d’acollida d’animals

El jovent de Cabrils decideix destinar els 5.000€ del projecte ‘Expressa’t’ al centre d’acollida d’animals

Publicat el 12 de Febrer de 2019

Es tracta d’un projecte que es troba dins dels Pressupostos Participatius 2019.

Aquest matí, els nois i noies de 6è de primària i 1r d’ESO dels centres públics de Cabrils s’han reunit al Centre Cívic La Fàbrica per decidir on destinar els 5.000€ dins del projecte “Expressa’t” dels Pressupostos Participatius 2019. La proposta guanyadora ha estat la millora del centre d’acollida d’animals municipal amb un total de 74 vots dels 154 emesos. El jovent vol fomentar la importància d’una tinença responsable d’animals de companyia i millorar les condicions en què es troben actualment, així com adquirir noves joguines.

La segona proposta més votada, amb 46 vots, ha estat l’habilitació d’una “discoteca” per a adolescents de Cabrils dins del futur equipament de l’Espai Jove. I la darrera opció sotmesa a vot, amb 32 vots, ha estat la construcció d’un parc per a majors d’11 anys. Per altra banda, s’han registrat 2 vots nuls i no hi ha hagut cap en blanc.

L’Ajuntament de Cabrils s’encarregarà de fer possible la proposta més votada i contemplarà les altres dues finalistes.

El regidor de Participació, Transparència i Regeneració Institucional, Miguel Doñate, ha valorat positivament el procés participatiu i ha volgut destacar: <<Els nois i noies de 6è i 1r d’ESO han demostrat, un cop més, una participació de qualitat amb propostes que responien no només a l’interès sectorial sinó al bé comú, com demostra la proposta guanyadora. Aquest fet, demostra que el jovent ha aprofundit a través d’aquestes cinc sessions en els principals models de la democràcia- participativa, representativa i directa- i els seus valors.>> També ha volgut agrair la implicació dels centres educatius en aquest projecte de poble i destaca com a novetat la participació de tres joves de 4rt d’ESO de l’INS Cabrils en el desenvolupament de les dinàmiques participatives dins de l’assignatura de Serveis Comunitaris que s’ha implementat aquest any a Catalunya.

Cal recordar que en els propers mesos arrencarà el projecte ‘Digues la teva!’, dissenyat per vehicular la participació de persones majors de 16 anys empadronades a Cabrils per decidir on destinar dues inversions de 30.000€ i 5.000€ respectivament.

2019-04-01T09:48:52+01:00