Regidoria de cultura

PRESENTACIÓ I OBJECTIUS

La regidoria de Cultura desenvolupa les polítiques de promoció de la cultura local en totes les seves manifestacions artístiques i festives través de diferents programes, projectes i activitats amb la voluntat de recuperar i mantenir un patrimoni cultural popular i d’apropar-lo a tota la població.

La cultura popular i les festes tradicionals són també eines de desenvolupament intel·lectual i social i ajuden a potenciar el sentiment d’identitat col·lectiva i de pertinença al poble. Aquest fet realça la importància de la participació en les propostes culturals i festives i el treball de les entitats del municipi i la Comissió de Festes.

La regidoria també està al servei dels creadors, les entitats i els particulars per tal d’estimular els processos de creació i intenta dotar d’instruments per a la connexió amb les idees més actuals, que permetin llegir, participar i construir el progrés dirigint-lo cap a terrenys enriquidors, tant personals com col·lectius.

LA FÀBRICA

El Centre Cívic “La Fàbrica” té una programació pròpia d’activitats culturals, cursos de formació, tallers, xerrades, exposicions… I també funciona com un lloc de trobada i de reunions d’entitats culturals.

El centre cívic, ubicat a l’antiga fàbrica Solé Fabra al centre de Cabrils, ha iniciat una nova etapa sota el lema “teixint cultura”, recordant els orígens de l’edifici.
Amb la voluntat d’oferir un seguit d’activitats i espectacles culturals a tota la població, la regidoria va iniciar, a principis de l’any 2016, un projecte que apropa la música, el teatre, el cinema i la dansa, així com un programa d’activitats formatives i d’oci.

Contacte
Adreça: Carrer Domènec Carles, 21 08348 Cabrils
Telèfon: 93 753 01 57
Correu electrònic: lafabrica@cabrils.cat
Facebook:   www.facebook.com/CabrilsCulturaFestes

EQUIPAMENTS CULTURALS

Biblioteca

Presentació de l’equipament
La biblioteca pública de Cabrils es troba allotjada a l’edifici d’una antiga fàbrica tèxtil, la Fàbrica Solé Fabra que data de l’any 1884. Aquest equipament es va inaugurar el 7 d juliol de 2001, malgrat que anteriorment existia una petita sala de lectura que va ser inaugurada l’any 1970.

Descripció de la instal·lació
La biblioteca té 663 metres quadrats de superfície útil distribuïts en una sola planta. L’equipament té diferenciades les següents àrees i espais: àrea d’accés, àrea d’informació i fons general, àrea de música i imatge, àrea de diaris i revistes, àrea d’informació i fons infantil, espai d’activitats, espai de treball intern i sanitaris.

Xarxes socials
Facebook: https://www.facebook.com/Biblioteca-de-Cabrils
Twitter: https://twitter.com/bibcabrils

Personal responsable
Directora: Sònia Escobar
Tècnics auxiliars: Joan Ramon Herrador

Titularitat municipal, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Museu-Col·lecció

Presentació de l’equipament
El Museu-Col·lecció Municipal de Cabrils és una institució local sota la fórmula jurídica d’un organisme autònom local, que té com a objectiu protegir, documentar, salvaguardar i difondre el patrimoni històric, artístic i cultural del municipi de Cabrils.

El Ple de l’Ajuntament de Cabrils va crear el museu municipal el 13 de setembre de 1983 i posteriorment fou inaugurat el 19 d’agost de 1984.

Descripció de la instal·lació
Des del 22 de gener de 2011, el Museu-Col·lecció està ubicat a Can Ventura del Vi.

Descripció del govern i la gestió de la institució
Els òrgans de govern de l’Organisme Autònom Local del Museu-Col·lecció Municipal de Cabrils estan regulats pels seus estatuts i es composen de: el Consell Rector, la Presidència i la Vicepresidència del Consell Rector, la Gerència i el Consell de Gestió.

Horari d’obertura de l’equipament
En funció de la programació d’activitats.

Contacte
Adreça: carrer Santa Creu, 5 – 08348 Cabrils (Barcelona)
Telèfon: 93 753 01 57 (Regidoria Cultura)
Correu electrònic: museucabrils@gmail.com

Personal responsable
Laura Bosch

Bloc del Museu-Col·lecció: http://museudecabrils.blogspot.com.es

Xarxes socials 
Facebook: https://www.facebook.com/MuseuArxiuCabrils/

Twitter: https://twitter.com/MuseuCabrils

NOTÍCIES RELACIONADES

CONTACTE

REGIDORIA DE CULTURA

Regidor:
Jordi Campos Guitart

Tècnic:
Cèsar Carmona Laso

Correu-e:
cultura@cabrils.cat

Pàgina Facebook:
www.facebook.com/CabrilsCulturaFestes

Telèfon:
93 753 01 57

Adreça:
Centre Cívic La Fàbrica
C/ Domènec Carles, 21
08343 Cabrils (Barcelona)

CENTRES MUNICIPALS