Regidoria de sanitat

LA REGIDORIA

La Regidoria de Sanitat és l’encarregada de la promoció, la informació i l’educació en temes de salut pública, així com la col·laboració amb el Servei Català de la Salut per a la prevenció, protecció i vigilància de la salut de les persones.

El Servei Català de la Salut té cura de la cobertura pública, integral i de qualitat de l’assistència sanitària.

CENTRES D’ATENCIÓ PRIMÀRIA

El servei d’atenció primària i comunitària és el primer punt d’accés al sistema de salut i es presta a partir dels centres d’atenció primària (CAP). Els CAP propers a Cabrils són:

CAP Cabrils (Només pediatria fins a nova ordre)

 • Adreça: carrer de Cal Batalló, s/n 08348 Cabrils.
 • Telèfon: 93 750 74 10.
 • Horari: de dilluns a divendres de 8 a 14h i de 15h a 20h. Fora d’aquest horari, trucar al telèfon 061 (CatSalut Respon) o presencialment al CAP de Vilassar de Mar (24h).
 • Cita prèvia: 93 326 89 01.

CAP Vilassar de Dalt

 • Adreça: Plaça de la Vila, 8 08339 Vilassar de Dalt.
 • Telèfon: 93 750 88 64.
 • Horari: de dilluns a divendres de 8 a 20h. Fora d’aquest horari, trucar al telèfon 061 (CatSalut Respon) o presencialment al CAP de Vilassar de Mar (24h).
 • Cita prèvia: 93 326 89 01.

CAP Vilassar de Mar

 • Adreça: carrer de Santa Maria, 59-79 08340 Vilassar de Mar.
 • Telèfon: 93 754 06 42.
 • Horari: de dilluns a divendres de 8 a 20 h. Dissabtes de 8 a 17h. Fora d’aquest horari, atenció al mateix centre o trucar al telèfon 061 (CatSalut Respon).
 • Cita prèvia: 93 326 89 01.
 • Servei d’urgències.

El servei d’atenció especialitzada i hospitalària d’aguts s’hi accedeix per derivació des de l’atenció primària o des dels serveis d’urgències hospitalàries.

Hospital comarcal de Mataró

 • Adreça: Carretera de Cirera, s/n 08304 Mataró.
 • Telèfon: 93 741 77 00.
 • Urgències i emergències 24h.

FARMÀCIES A CABRILS

Cabrils disposa de dues farmàcies

Farmàcia Carlos de Mena Obiols

 • Adreça: Carrer Emília Carles, 3 08348 Cabrils.
 • Telèfon: 93 750 93 77.

Farmàcia Cabrils 2

 • Adreça: Avinguda Santa Elena, 32 08348 Cabrils.
 • Telèfon: 93753 00 53.
 • Horari: de dilluns a divendres de 9 a 14h i de 16.30 a 20.30. Dissabtes de 9.30 a 14h.

DIES MUNDIALS

4 de febrer: Dia Mundial contra el Càncer. L’objectiu d’aquesta celebració, promoguda per la Unió Internacional Contra el Càncer (UICC) amb el suport de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), és sensibilitzar la població mundial sobre el càncer, amb una incidència especial en l’àmbit de la prevenció.

28 de febrer: Dia Mundial de les Malalties Minoritàries. L’objectiu del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries, promogut per l’Organització Europea de Malalties Minoritàries (EURORDIS), és donar a conèixer les malalties rares i posicionar-les com una prioritat social i sanitària.

7 d’abril: Dia Mundial de la Salut. El Dia Mundial de la Salut se celebra el 7 d’abril per commemorar l’aniversari de la creació de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) el 1948.

30 de maig: Dia Mundial de l’Esclerosi Múltiple. El Dia Mundial de l’Esclerosi Múltiple, promogut per la Federació Internacional d’Esclerosi Múltiple (MSIF), té com a objectiu donar a conèixer la malaltia i conscienciar de l’impacte que suposa en la qualitat de vida de les persones afectades.

28 de juliol: Dia Mundial de l’Hepatitis. L’objectiu d’aquesta celebració és sensibilitzar la societat sobre l’hepatitis vírica, una malaltia infecciosa que, segons dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), cada any provoca la mort d’1,34 milions de persones arreu del món.

21 de setembre: Dia Mundial de l’Alzheimer. L’objectiu d’aquesta commemoració és donar a conèixer la malaltia i les seves conseqüències sociosanitàries, i demanar el suport i la solidaritat de la població, les institucions i els organismes oficials.

10 d’octubre: Dia Mundial de la Salut Mental. El seus objectius són sensibilitzar la societat sobre els trastorns mentals, lluitar contra l’estigmatització que pateixen les persones afectades i impulsar iniciatives que en millorin l’atenció.

15 d’octubre: Dia Internacional de Rentar-se les mans. Es tracta de la mesura més eficaç per reduir la transmissió d’infeccions.

19 d’octubre: Dia Mundial contra el Càncer de Mama. L’objectiu d’aquesta celebració és conscienciar la població de la importància del diagnòstic precoç del càncer de mama per guanyar la lluita contra aquesta malaltia, que esdevé el tumor més freqüent en dones arreu del món.

29 d’octubre: Dia Mundial de l’Ictus. La iniciativa pretén conscienciar la ciutadania sobre el fet que les dones tenen un risc més alt de patir un vessament cerebral i destaca que, en molts casos, són cuidadores principals dels familiars afectats per aquesta malaltia.

14 de novembre: Dia Mundial de la Diabetis. La data de celebració d’aquest esdeveniment, instituït per la Federació Internacional de Diabetis i l’Organització Mundial de la Salut (OMS), commemora l’aniversari del naixement de Frederick Grant Banting, un dels descobridors de la insulina l’any 1922.

1 de desembre: Dia Mundial de la Sida. Aquest esdeveniment brinda a tots els coparticipants, una de les oportunitats més clares per donar a conèixer la situació i impulsar avenços pel que fa a la prevenció i el tractament de la infecció en els països amb més prevalença i també de la resta del món.

SALUT AMBIENTAL

La Regidoria de Sanitat també és la responsable de la salut ambiental.

En aquest àmbit destaquen els serveis adreçats a les persones que tenen animals domèstics i de companyia, la recollida d’animals domèstics solts en el terme municipal, el control de colònies de gats, la prevenció i control d’instal·lacions per legionel·losi, el control del mosquit tigre i la desinsectació de la xarxa de clavegueram.

PLAGUES URBANES

CENS D’ANIMALS

Servei de Cens d’animals de companyia i de gossos potencialment perillosos

És obligació de tot propietari d’animals de companyia d’inscriure els animals al cens municipal.

Aquest servei és de caràcter gratuït.

Per a la inscripció és necessari:

 • Portar la cartilla de l’animal
 • Portar el DNI del propietari
 • Omplir un formulari

En cas de gossos potencialment perillosos, cal posar-se en contacte amb la Policia Local per a fer els tràmits necessaris (presentació de l’assegurança i certificat de penals).

Podeu trobar tota la informació relativa al cens municipal d’animals, vacunació, llicència de tinença de gossos potencialment perillosos i tota la informació referent a la tinença d’animals domèstics en el següent enllaç.

CONTACTE

REGIDORIA DE SANITAT

Regidora:
Isabel Tamboleo Villalobos

Tècnic:
Josep Carlos Babot

Telèfon:
93 753 96 60

Correu-e:
carlosbj@cabrils.cat

Adreça:
Ajuntament de Cabrils
C/ Domènec Carles 1 – 08348 Cabrils

CENTRES D’ASSISTÈNCIA

FARMÀCIES

ENLLAÇOS D’INTERÈS