Comença la rehabilitació de l’edifici del Mas Maria

Publicat el 28 de febrer de 2018

L’Ajuntament de Cabrils ha iniciat aquest dilluns 26 de febrer la primera fase de la rehabilitació de la Masia ‘Mas Maria’, situada al carrer de Can Campins, per tal de convertir-la en un equipament social en el qual s’habilitarà un espai polivalent autogestionat per als joves del municipi.

Aquesta primera fase del projecte, que té una durada prevista de 3,5 mesos, contempla la rehabilitació de l’envolvent del Mas Maria, substituint en la seva totalitat els elements de coberta inclinada i creant-ne una de nova, així com la neteja i puntat de la façana i rehabilitació i/o substitució de fusteries en mal estat com portes i finestres, que actualment generen filtracions d’aigua a diferents estances de l’edifici.

Aquesta acció, inclosa en l’acord entre els partits que formen l’actual equip de govern, PDiUnió i MUC, es complementa amb la decisió dels joves del municipi, que en la primera edició del projecte ‘Expressa’t’ dels pressupostos participatius de Cabrils adreçats als alumnes de 6è de primària i 1r d’ESO dels centres educatius del municipi, van triar amb un total de 76 vots dels 153 totals, habilitar d’un espai polivalent autogestionat per al jovent dins del futur equipament del Mas Maria. Actualment Cabrils ja disposa d’un Espai Jove, l’Altell, però els joves a través del procés de participació van demanar que l’espai fos més gran i amb més espais.

Paral·lelament, en la darrera edició dels pressupostos participatius ‘Digues la teva!’, els veïns i veïnes de Cabrils van decidir amb un total de 38 vots dels 154 registrats, destinar la partida de 30.000 euros a la creació d’un parc enjardinat a la zona del Mas Maria, amb espai d’ombra i gespa, fonts, zona de descans i un espai de jocs per als més petits.