La preinscripció escolar per l’educació infantil, primària i ESO serà entre el 13 i el 22 de maig

Publicat el 11 de maig de 2020

Es podrà fer de manera telemàtica del 13 al 22 de maig o bé presencial amb cita prèvia del 19 al 22 de maig.

A partir el 13 de maig i fins al 22 del mateix mes es podrà fer la preinscripció escolar per als ensenyaments de primer i segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria. Un procés que enguany, a causa de les circumstàncies extraordinàries per la COVID-19, tindrà uns dies específics per atendre les preinscripcions presencials. La preinscripció per als ensenyaments postobligatoris serà: del 27 de maig al 3 de juny en el cas de batxillerat; del 2 al 8 de juny els cicles de grau mitjà d’FP i d’arts plàstiques i disseny; i del 10 al 17 de juny, en el cas dels cicles de grau superior d’FP i d’arts plàstiques i disseny.

 

Així, com a prevenció davant el coronavirus, es promou la preinscripció telemàtica, i el tràmit es podrà fer tot online, a través del portal preinscripcio.gencat.cat. S’elimina la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre, i queda substituïda per utilitzar el formulari telemàtic i enviar la documentació necessària -escanejada o fotografiada- mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció.

 

Aquelles famílies que no disposin dels mitjans per dur a terme el procediment telemàtic, disposen d’uns dies per poder lliurar les seves sol·licituds de forma presencial. Així, la preinscripció presencial estarà disponible del 19 de maig al 22 de maig inclòs. Per a fer-ho, caldrà demanar cita prèvia al centre que les famílies hagin escollit en primera opció trucant per telèfon o a través d’Internet.

 

Preinscripció presencial amb seguretat

 

  • Al centre hi ha d’anar el menor nombre possible de persones a fer les gestions (preferiblement, una sola persona).
  • Cal portar la documentació per a poder-la escanejar o fotocopiar i, si pot ser, la sol·licitud emplenada des de casa. En el cas que el centre prevegi que farà emplenar les sol·licituds en paper, es recomana portar bolígraf.
  • Es recomana portar mascareta i guants.
  • No poden acudir les persones de grups d’especial vulnerabilitat o en període de confinament, o que presentin símptomes. En aquest cas, poden autoritzar per escrit a una altra persona a portar la sol·licitud i la documentació.

Període de matriculació

 

Pel que fa a la formalització de la matrícula, el centre ha de gestionar el tràmit a través de cites prèvies, utilitzant l’eina corporativa o el telèfon. També es podrà substituir la gestió presencial per a la confirmació de matrícula i l’enviament de la documentació necessària a través d’un correu electrònic a la bústia del centre.

 

Els alumnes de 2n cicle d’educació infantil, primària i ESO podran formalitzar la matrícula del 13 al 17 de juliol. En el cas del primer cicle d’educació infantil, serà entre el 17 i el 23 de juny. Els alumnes de batxillerat podran fer la matrícula del 8 al 14 de juliol –els pendents de l’avaluació de setembre, del 7 al 10 de setembre-. Els dels cicles de grau mitjà i grau superior d’FP i d’arts plàstiques i disseny, entre l’1 i el 7 de setembre.

 

Podeu consultar el calendari de preinscripció i matrícula per la resta d’ensenyaments a preinscripcio.gencat.cat.

 

Escola Bressol

 

Les preinscripcions pel curs 2020-2021 es faran telemàticament del 13 al 22 de maig i del 20 al 22 només presencials amb cita prèvia trucant al 667182811 o al correu escolabressol@cabrils.cat.

 

Documentació requerida:

full de sol·licitud omplert.
– escanejat o foto del DNI del sol·licitant.
– escanejat o foto del llibre de família.

Al web de l’escola bressol de Cabrils trobareu més informació.

Adreça:
C/Emilia Carles 22,
08348 Cabrils