Dilluns 23 de gener comencen les obres de pavimentació dels dos terrenys de l’aparcament de Can Botella

Publicat el 18 de gener de 2017

Les obres s’han adjudicat a l’empresa GrupMas Constructors per 149.644,03 euros més IVA i tindran una durada prevista de dos mesos

L’Ajuntament de Cabrils iniciarà el pròxim dilluns 23 de gener les obres d’arranjament i millora de les dues plataformes de l’aparcament gratuït de Can Botella que actualment no estan asfaltades i que compten amb una superfície aproximada de  3.000 m2.

L’arranjament de l’aparcament, situat a l’entorn de la zona comercial de Cabrils, contempla les següents actuacions:

  • Asfaltat de les dues plataformes que conformen l’aparcament de Can Botella, canalització de serveis i delimitació de 72 places per a vehicles i places per a motos.
  • Millora de les viones i baranes actuals.
  • Construcció de voravies i pas de vianants.
  • Millores per al desguàs de les aigües pluvials.
  • Rehabilitació dels murs existents i petits enjardinaments.
  • Substitució dels bàculs de l’enllumenat públic existent per noves lluminàries amb sistema LED i il·luminació de la zona enjardinada que s’habilitarà.
  • Habilitació d’escales entre les dues plataformes.
  • Instal·lació un post de recàrrega elèctrica semiràpida.

La Regidora d’Urbanisme i Habitatge, Marta Gómez, destaca que l’execució d’aquest projecte té com a objectiu “la urbanització i reordenació de l’espai de les dues plataformes per tal de millorar les condicions inherents al servei d’aparcament que dóna” així com facilitar la recollida i conducció de les aigües pluvials per minimitzar al màxim els seus efectes en cas d’aiguats.

Tanmateix, Marta Gómez destaca que la licitació de les obres ha prioritzat entre altres millores la mínima afectació als veïns i usuaris de l’aparcament, tot i que malgrat això l’execució de les obres comportarà inevitablement molèsties.

Com a conseqüència de les actuacions, l’estacionament a les dues plataformes d’estacionament romandrà alterat. Concretament, la previsió inicial estableix que durant la primera setmana d’obres les dues plataformes quedin totalment inhabilitades. Posteriorment, està previst alternar les intervencions a les dues plataformes per tal de deixar lliure una d’elles i així reduir les molèsties ocasionades per les obres.

Tanmateix, durant l’execució de les obres s’habilitarà un carril per a vianants per donar accés als usuaris del Pipican, ubicat just al costat d’un dels aparcaments de Can Botella.

La zona d’aparcament Hort de les Monges, ubicat al costat del pàrquing de Can Botella, no quedarà afectada pel transcurs de les obres tot i que seu accés serà pel carrer Hort de les Monges.

Aquestes obres, que han estat adjudicades a l’empresa GrupMas Constructors SLU per un import de 149.664,03 euros més IVA, tenen una durada prevista de dos mesos i s’emmarquen dins de les inversions denominades financerament sostenibles que enguany es duran a terme al municipi després de la modificació del pressupost núm. 23/2016 per a la utilització del superàvit de l’exercici 2015 per inversions financerament sostenibles, aprovada pel Ple municipal el 28 de juliol de 2016.