NOTÍCIA CULTURAL

L’Olivera replanta els jardins del patí de l’escola

Publicat el 18 d'abril de 2016

Els alumnes van fer una plantació en els jardins del pati com una activitat del Programa Escoles Verdes

Els alumnes de primària de l’Olivera han replantat aquesta setmana els jardins del pati de l’escola. Cadascuna de les classes del centre s’ha fet responsable del jardí de davant de la seva aula i ha plantat diverses plantes i flors de temporada, que han etiquetat amb diferents cartells.

L’Olivera forma part del Programa escoles verdes de la Generalitat de Catalunya que sorgeix com un compromís per donar suport a tots els centres educatius catalans que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat d’afrontar, des de l’educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat. De moment, el nombre de centres educatius adherits al Programa escoles verdes en el curs 2015/2016 és de 640 (566 amb distintiu i 74 en formació).

Dins d’aquest Programa, l’Olivera va formar un equip de Superverds de l’escola, amb un representant de cada classe. A l’octubre es va fer la primera trobada del Comitè Ambiental d’alumnes, on es va parlar de les actuacions que havien d’anar fent durant el curs. El paper d’aquest Comitè és actuar com a motor per la conscienciació i el respecte pel medi ambient.

L’activitat de plantació d’aquesta setmana va comptar amb l’ajuda de personal de la brigada de Parcs i Jardins de Cabrils i amb la col·laboració de l’Ajuntament. “És un tipus d’activitat amb molta importància pedagògica”, va explicar en Ferran, cap d’estudis del centre. “És molt important conscienciar als nens que s’ha de tenir cura del medi ambient i creiem que aquests tipus de tasques són essencials”.