NOTÍCIA

L’Ajuntament i les escoles Mas Maria i L’Olivera signen els convenis per participar en el projecte Euronet 50/50

Publicat el 21 d'abril de 2016

L’Ajuntament de Cabrils ha signat per primera vegada el conveni amb l’escola Mas Maria per tal que el centre participi en el projecte Euronet 50/50. Enguany, el consistori també ha renovat el conveni amb l’escola L’Olivera, que ja van signar l’any 2012.

El consistori ha signat el conveni amb l’escola Mas Maria i ha renovat amb l’escola L’Olivera, que ja van signar l’any 2012. D’aquesta manera, les dues escoles municipals de Cabrils duran a terme el projecte Euronet 50/50 pels cursos 2015-2016, 2016-2017 i 2017-2018.

El projecte Euronet 50/50 es tracta d’un programa europeu que incentiva l’estalvi energètic en edificis públics a partir de l’aplicació de bones pràctiques en l’ús i la gestió de l’energia. La seva metodologia consisteix en introduir incentius econòmics a l’estalvi energètic aconseguit. L’Ajuntament, que és qui sufraga les despeses dels consums energètics dels centres educatius públics, retorna el 50% de l’estalvi aconseguit a les escoles i, per la seva part, els centres es comprometen a liderar el projecte.

La mitjana d’estalvi d’un centre que participa en el projecte és d’un 10%, però en el darrer curs L’Olivera va arribar a estalviar gairebé un 20%, fet que constata la bona acceptació i l’efectivitat del projecte.

Amb la renovació del conveni, el centre educatiu torna a participar en el projecte pels propers tres cursos.

Durant la signatura del conveni per part dels directors de les dues escoles i de l’alcaldessa Lina Morales, el director de l’escola Mas Maria, Alfons Cussó, ha assenyalat que “és molt important establir aquesta connexió entre l’Ajuntament i l’escola”. També ha comentat que estan “segurs que aquesta nova proposta farà un efecte dominó i els nens quan arribin a casa també ho posaran en pràctica”.

Per la seva part, el regidor d’Ensenyament, Oriol Gil, ha mostrat l’agraïment per part del consistori per la unió del Mas Maria en el projecte: “És important que es realitzin aquest tipus de propostes des de totes dues escoles per enfortir el lligam entre elles”.

La regidora de Medi Ambient, Marta Gómez, ha afegit que “no es tracta tant de fer reformes, sinó de canvis d’actituds i d’hàbits en els infants i en el personal que es troba dins del centre”. “Això és el que fa l’èxit d’aquests convenis”, ha afirmat.

L’estalvi que s’aconsegueix es destina, per part de l’escola, a invertir en el mateix projecte. La directora de l’escola L’Olivera, Pilar Famades, ha explicat que amb una part dels diners obtinguts en els darrers cursos gràcies a l’estalvi, el centre ha dut a terme la instal·lació de detectors de presència.

Tot i que el projecte només està pensat per l’estalvi de llum i gas, Marta Gómez ha destacat també la importància d’anar implementant mesures d’estalvi d’aigua.