L’incendi a Montcabrer afecta 4.000 metres quadrats de superfície

Cabrils pateix un incendi que gràcies a les franges perimetrals no ha afectat cap copa d’arbre

Publicat el 28 d'agost de 2018

Dimecres 22 d’agost, a les 15:14h, s’ha comunicat un incendi a la zona pertanyent a Cabrils de la muntanya litoral de Montcabrer. Una hora i mitja més tard, cap a les 17h, el foc ha sigut controlat. L’extinció de l’incendi s’ha aconseguit a les 19:05h. L’accident ha cremat 4.000m2 de superfície i s’està treballant per conèixer les causes que l’han provocat. Concretament, les flames han afectat la zona de pendent entre el camí de les Roques i Bellracó.

Gràcies a les bones tasques de manteniment i gestió de les franges perimetrals l’incendi no ha danyat cap copa de cap arbre. Aquest fet posa en evidència la importància, doncs, d’una bona gestió prèvia dels boscos i com la realització i manteniment de les franges perimetrals ajuden a limitar l’avenç del foc, protegir les persones i facilitar la feina dels bombers.

Es vol agrair a totes les persones que han participat en l’extinció de l’incendi: Policia Local de Cabrils, que han sigut els primers a arribar, Bombers, Agrupació de Defensa Forestal, Agents Rurals, Serveis d’Emergències Mèdiques, Mossos d’Esquadra, Policia Local de Vilassar de Mar, Policia Local de Vilassar de Dalt i guaites de la Diputació de Barcelona.

Anteriorment, en 2007, Cabrils va patir un incendi a la mateixa zona que va malmetre 15 hectàrees i 300 veïns/es van haver de ser desallotjats/es. Així doncs, aquests fets permeten reflexionar sobre la rellevància de la conservació del medi ambient i la consciència individual i col·lectiva de la cura de la natura per permetre, àmpliament, el gaudi de l’espai forestal.

2018-09-19T09:30:26+00:00