T'ho fem fàcil si... vols gaudir de la natura

PUNT D’INFORMACIÓ

REGIDORIA DE MEDI AMBIENT

Regidor:
Pere Sáez Mora

Tècnics:
Anna Vilalta Centellas

Correu-e:
vilaltaca@cabrils.cat

Telèfon:
93 753 96 60
93 750 70 30

Adreça:
C/ Domènec Carles 1 – 08348 Cabrils (Barcelona)

CABRILS, ENTORN PRIVILEGIAT

Cabrils és un municipi amb un elevat capital natural, tant per extensió com per la importància que aquest té respecte als espais urbanitzats a nivell municipal i supramunicipal. Comprèn una elevada extensió de vegetació natural i una gran diversitat d’hàbitats i comunitats vegetals, alguns d’ells de gran raresa en l’entorn del territori. Els espais naturalitzats també juguen un paper important al municipi. El sòl forestal a Cabrils ocupa el 56% del terme municipal, concretament 389 hectàrees.

La major part d’aquest sòl forestal es concentra al nord del terme municipal, als vessants de la serralada de l’espai natural protegit Sant Mateu-Céllecs, on predominen l’alzinar i les pinedes de pi pinyer.

Tant els boscos de pinedes mediterrànies com els alzinars amb roure estan catalogats com a Hàbitats d’Interès Comunitari. Cal destacar els alzinars que es troben al nord-oest del municipi (en l’entorn del turó d’en Banús i la Roca d’en Toni) en tant que són una de les poques representacions de la vegetació potencial del municipi.

Per altra banda, els boscos mixts d’alzina i roures, que es localitzen en el vessant nord del Turó d’en Cirers, tot i ocupar poca extensió, tenen també elevat interès per la seva raresa al municipi.

En el municipi predominen les àrees urbanitzades amb claps importants de vegetació natural, principalment de pinedes de pi pinyer, que es troben confinades dins de les parcel·les. A la major part dels turons del municipi predominen les pinedes de pi pinyer (amb sotabosc de brolles o de bosquines), excepte al vessant sud-oest del turó de Montcabrer on es barreja amb l’hàbitat de pinedes de pi blanc (amb sotabosc de màquies o garrigues).

ENTORN I RUTES

ARBORÈTUM DE CATALUNYA

PARC SERRALADA LITORAL