La Festa Major de Santa Helena i la 32a edició de la Mostra Gastronòmica, èxit de participació

Publicat el 23 d'Agost de 2019

La Festa Major de Santa Helena ha tingut lloc del 16 al 20 d’agost, i un dels principals atractius ha estat la 32a edició de la Mostra Gastronòmica els dies 16, 17, 18 i 19.

Del 16 al 20 d’agost, Cabrils ha celebrat, un any més, la Festa Major de Santa Helena amb un gran nombre d’activitats per a totes les edats i amb la mirada posada en la seva cita més especial: la 32a Mostra Gastronòmica, Comercial i d’Artesans.

 

Durant aquests dies, els carrers de Cabrils s’han omplert de gresca, alegria i disbauxa amb concerts, nits de ball, correfoc, gastronomia i molts actes més que han presenciat un augment de participació respecte als anys anteriors.

 

Aquest any hi ha hagut diverses novetats que han afavorit el transcurs de la festa major del municipi.

 

Activitats com el Raid d’aventures, l’escape room o l’actuació de circ de la companyia Los Barlou van formar part, per primera vegada, del programa d’actes d’enguany i van ser molt ben rebudes. Altres es van mantenir, però amb un fort augment de la participació, com és el cas del concurs de penyes “Santa Penya 2019” que ha comptat amb l’assistència de 14 penyes en total.

 

La instal·lació d’un Punt Lila durant els dies de celebració, amb la campanya “Lliures de Masclismes”, ha estat una proposta amb una gran acollida i que, afortunadament, no ha registrat cap denúncia d’agressions sexistes.

 

Pel que fa a l’únic incident ocorregut durant la festa major, que va tenir lloc un cop finalitzat el ball de dissabte entre diferents assistents, no va haver-hi cap dany personal sinó material, i l’Ajuntament ja ha denunciat el fet als Mossos d’Esquadra.

 

La Mostra Gastronòmica, protagonista un any més

 

Com cada mes d’agost i coincidint amb la Festa Major de Santa Helena, Cabrils ha celebrat la Mostra Gastronòmica, Comercial i d’Artesans, que ha estat una de les grans protagonistes d’aquesta festa major.

 

La 32a edició de la Mostra es va inaugurar el divendres 16 d’agost a les vuit del vespre i va comptar amb la participació del vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès Garcia, que va presidir l’acte d’inauguració en companyia de l’alcaldessa de Cabrils, Maite Viñals Clemente.

 

Enguany, aquesta cita anual ha comptat amb la participació de 56 estands: 14 de restauració, 4 de vins i caves, 8 de comercials, 5 d’entitats i 25 paradetes d’artesans.

 

Un dels èxits de l’esdeveniment ha estat la pràctica del reciclatge. Aquest any s’ha aconseguit comptar amb molts elements de caràcter orgànic i gràcies a la col·laboració de tothom s’ha assolit, molt satisfactòriament, l’objectiu sostenible de reciclar.

 

Pel que fa a la solidaritat, el 0.7% de la venda de cada tiquet s’ha destinat a Proactiva Open Arms. També, l’Ajuntament de Cabrils donarà un total de 2.000 € al projecte “Grasas y Cáncer” de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol gràcies a la participació de l’ONG “Amics de Can Ruti” a la Mostra, que van disposar d’un espai on es podien recórrer kilòmetres contra el càncer.

 

Quant a l’assistència, es comptabilitzen entre 12.000 i 15.000 persones; xifra que es considera tot un èxit. A més, els resultats de les enquestes de satisfacció realitzades durant l’esdeveniment mostren una valoració molt positiva.

 

Per últim, destacar la presència del M. Hble. Sr. Quim Torra, 131è president de la Generalitat de Catalunya, que va tenir la deferència de visitar la Mostra el darrer dia de celebració.