FEM POBLE

Cabrils és la seva gent, la que omple de vida els seus carrers, festes, activitats i tots tipus d’esdeveniments.

A la Regidoria de Participació, Transparència i Regeneració institucional treballem per promoure i facilitar la participació activa del veïnat en tots els àmbits de la quotidianitat cabrilenca. Una tasca compartida amb col·lectius, entitats i associacions del nostre municipi que des dels seus àmbits d’acció sectorial mantenen una implicació proactiva.

Ara, volem fer un pas més en aquest recolzament i generem aquest espai per promocionar i donar suport als col·lectius, entitats, associacions… cabrilenques en el desenvolupament d’aquelles activitats que van més enllà del seu habitual àmbit d’actuació i neixen obertes al conjunt dels veïns i veïnes de Cabrils tot ajudant a enfortir el nostre teixit social, a fer poble.

XXVII TROBADA DE GEGANTS DEL MARESME

La Colla Gegantera de Cabrils i l’Ajuntament de Cabrils a través de la Regidoria de Participació, Transparència i Regeneració Institucional han organitzat conjuntament la 27a Trobada de Gegants del Maresme 2017, una cita anual que reuneix més d’una vintena de colles del Maresme i el Barcelonès Nord i on també s’escull el nou hereu de la comarca.

A banda de la tradicional plantada de gegants, que es farà a les 10 h a l’avinguda de les escoles, també tindrà lloc a partir de les 11.30 h la cercavila pels carrers de Cabrils fins a arribar al pàrquing dels Horts de Santa Creu, on s’escollirà el setè hereu de la comarca. El municipi del gegant que esdevingui el setè hereu del Maresme, organitzarà la trobada comarcal del 2018.

Un dels principals elements diferenciadors de la trobada comarcal és la dansa del Maresme, un ball propi on participen prop d’una trentena de gegants alhora i que només té lloc durant la trobada anual.

Cabrils organitza aquesta trobada després que el gegant Esteve fos nomenat sisè hereu del Maresme en la darrera trobada comarcal, celebrada el 18 de desembre del 2016 a Santa Coloma de Gramenet.

ELS PELUTS DE FOC

Els Peluts de Foc han estat convidats el cap de setmana del 9 a l’11 de setembre de 2016 a les festes de Bermeo (Euskadi).

Des de l’Ajuntament de Cabrils, a través de la Regidoria de Participació, Transparència i Regeneració Institucional, s’ha volgut col·laborar en fer possible aquest desplaçament -que incloia en Brolla- per potenciar l’acció d’aquesta dinàmica entitat cabrilenca i donar a conèixer les nostres tradicions arreu.

El Concurs SAPIENS és un esdeveniment arrelat al nostre municipi que permet compartir una nit divertida i solidària amb veïns, veïnes i tothom que hi participi.

CAMP DE PETRA OLYMPO A GRÈCIA

Per segona vegada en pocs mesos alguns veïns i veïnes de Cabrils s’han desplaçat amb l’ong DSR i Acción Planetaria al camp de Petra Olymo a Grècia (podeu trobar més informació aquí) .

Ens han fet arribar algunes imatges de la seva estada, des del lliurament de material escolar que vam enviar des de Cabrils, moments de lleure compartit amb grans i petits i, evidentment, de la seva acció en l’àmbit de la salut bucodental (amb més de 287 intervencions).

SANTA PENYA

A l’agost, durant la Festa Major de Santa Helena #FMStaHelena16 i entre les moltes formes de participar-hi, hi ha dues de ben actives: la Comissió de Festes i el concurs Santa Penya.

La primera és coresponsable de les nostres festes i treballen tot l’any pel seu èxit.
La segona és de la que tot seguit us adjuntem una breu informació que ens han fet arribar el grup organitzador del concurs Santa Penya i a el que hem donat suport econòmic per desenvolupar alguna de les proves.

Segueix-nos a les xarxes socials

Instagram

Facebook

Twitter

També pots baixar-te l’App:

iOS

Android

Què és el #SantaPenya?

Es tracta d’un concurs que es duu a terme durant la festa major de Santa Helena. Està inspirat en un concurs improvisat d’una penya d’amics de Cabrils (la penya Xin), que van organitzar per primera vegada l’any 2010 per comprovar qui era el que aguantava més hores durant la festa major, tant a actes de petits com de grans, des de la sortida fins a la posta de sol i, com no, durant tota la nit.

El resultat d’aquest concurs va ser: grans moments, molta alegria i molts bons records, els quals pretenem que quedin patents a les xarxes socials.

Quan se celebra?

Per la Festa Major d’agost de Santa Helena, realitzem el concurs de penyes com un acte global, vàries activitats durant tots els dies.
Donem peu a l’inici de la Festa Major amb la benvinguda i la tradicional gimcana. I a més, realitzem la cloenda amb un sopar i festa d’estiu amb sorpreses 😉

En què consisteix?

Cada penya haurà de competir per demostrar que són els més participatius, divertits, desvergonyits i alegres durant tots els actes de la Festa Major, i d’aquesta manera aconseguir l’anhelat premi que el certificarà com a guanyador del #SantaPenya per a la HISTÒRIA!