El Museu de Cabrils inaugura una exposició sobre els pessebres excursionistes del Maresme

El Museu de Cabrils inaugura una exposició sobre els pessebres excursionistes del Maresme

Publicat el 5 de Novembre de 2018

L’exposició, titulada “Els pessebres excursionistes del Maresme: mig segle de tradició”, s’inaugurarà el 8 de desembre.

El Museu de Cabrils acull una exposició que documenta i analitza les pujades de pessebres a llocs emblemàtics del Maresme durant l’època nadalenca. Es tracta d’una activitat tradicional organitzada per entitats heterogènies, amb una finalitat lúdica i festiva que serveix de punt de trobada participativa i de vinculació en l’àmbit local.

 

L’exposició és el fruit d’una recerca realitzada pel Col·lectiu El Bou i la Mula, i subvencionada per la Generalitat de Catalunya, mitjançant l’Institut Ramon Muntaner, i vol fer arribar al públic del Maresme les seves conclusions, d’una manera festiva i lúdica.

 

La recerca documenta i analitza els orígens, l’evolució, la situació actual i el futur de les plantades de pessebres a muntanyes, ermites i paratges naturals al Maresme, com a part d’un projecte més ampli que comprèn tota la geografia catalana. No hi ha cap estudi semblant on es conjuguen dues tradicions tan ben arrelades a Catalunya com l’excursionisme i el pessebrisme.

 

També es vol analitzar les motivacions, la tipologia de participants, les entitats vinculades, l’organització i el desenvolupament de l’activitat i les seves característiques i les diferències entre elles, els conflictes i com afecta el canvi en el context social i l’evolució dels simbolismes religiosos en una societat cada cop més laïcitzada, mercantil i individual.

 

L’exposició, que s’inaugura el 8 de desembre a les 19h de la tarda al  Museu de Cabrils, romandrà oberta des del 8 de desembre fins el 3 de febrer de 2019, i l’horari de visites serà els diumenges d’11 a 13:30h i els dimecres de 17 a 19h i concertades per a grups.

 

Per a més informació consulta el blog del Museu.

 

2018-11-15T09:35:25+01:00