Octubre, 2019

29Oct19:00Aula externa Bib-UBEl món i l'audiovisual19:00 Biblioteca Pública de CabrilsAgenda:Agenda de la Biblioteca,Tots els esdevenimentsTrams d'edat:Totes les edats

Més

Detalls de l'esdeveniment

“La reinvenció de la història: l’ús d’imatges d’arxiu per tornar a viure el passat”, xerrada a càrrec d’en Josep Rovira, periodista i director de documentals del programa de TV3 “Sense Ficció”. Aforament limitat.

Els arxius estan plens d’imatges cinematogràfiques del passat, pel·lícules de ficció, materials comercials, i noticiaris famosos com el NO-DO, més milers de rodatges amateurs de qualitats i valors documentals incalculables.

El conferenciant els ha utilitzats tots ells per revisitar i reescriure artísticament la vida de personatges del passat, com ara el dictador espanyol Francisco Franco i l’artista Salvador Dalí, o fenòmens com el consultori radiofònic de l’Elena Francis.

Les imatges d’arxiu tenen un valor evident per la seva qualitat com a testimoni de la història, i també pel seu interès sociològic i cultural. Un valor que augmenta amb el pas del temps o quan el fet retratat és objecte de polèmica.

Hora

(Dimarts) 19:00

lloc

Biblioteca Pública de Cabrils

Carrer Domènec Carles, 21, 08348 Cabrils, Barcelona