L’Ajuntament de Cabrils engega el projecte ‘Digues la teva’ dins dels pressupostos participatius 2018

L’Ajuntament de Cabrils engega el projecte ‘Digues la teva’ dins dels pressupostos participatius 2018

Publicat el 17 de maig de 2018

El 21 de maig, per tercer any consecutiu, es posa en marxa el projecte ‘Digues la teva’.

La Regidoria de Participació, Transparència i Regeneració Institucional de l’Ajuntament de Cabrils ha posat en marxa, un any més, els pressupostos participatius; una eina perquè els veïns i veïnes del municipi participin en la presa de decisions sobre el destí d’una part dels recursos públics a través d’un sistema reglat de participació.

Els pressupostos participatius 2018 compten amb una partida d’inversions de 40.000 € que s’articulen en dues vies amb mecanismes de funcionament diferents per facilitar la màxima participació.

  • Un projecte, sota el lema “Expressa’t”, adreçat a nois i noies de 6è de primària i 1r d’ESO dels centres educatius de Cabrils, que a través d’un seguit de sessions i dinàmiques decideixen on destinar una partida d’inversió de 5.000 €. El 2018 els joves han decidit destinar la partida a equipar l’Espai Jove Altell en el seu futur emplaçament en el Mas Maria.
  • El projecte “Digues la teva!” dissenyat per vehicular la participació de persones majors de 16 anys empadronades a Cabrils en la proposició i elecció de dues inversions de 30.000 € i 5.000 € respectivament. L’any passat les propostes més votades van ser els Jardins Hotel d’Entitats-Mas Maria amb 30.000 € i dignificar amb vegetació la riera de Cabrils amb 5.000 €.

La participació s’organitza en dues fases: la presentació de propostes per part dels veïns i veïnes per desenvolupar una acció al nostre municipi (del 21 de maig al 3 de juny). Un cop revisada la viabilitat d’aquestes propostes es passarà a la següent fase: la votació de les propostes presentades i validades (del 8 al 28 de juny). A partir del 29 de juny es faran públics els resultats de les votacions.

La participació en ambdues fases es vehicularà principalment a través dels canals digitals habilitats com l’espai web participa.cabrils.cat, l’app CabrilsParticipa i el correu electrònic participacio@cabrils.cat. També es pot participar a través dels espais habilitats als equipaments municipals: Ajuntament,  Centre Cívic la Fàbrica, Espai Jove Altell, Biblioteca o Complex Esportiu Municipal (CEM).

Si tens una proposta per destinar aquests 35.000 €, fes-nos-la arribar. Recorda que pots fer una proposta per cadascuna de les dues categories.

2018-09-18T12:24:45+00:00