Cabrils commemora el Dia Internacional de les Dones

Publicat el 2 de març de 2020

Des de l’Ajuntament s’han organitzat diferents accions de sensibilització.

Com cada 8 de març, des de diferents àrees de l’Ajuntament de Cabrils s’han organitzat diverses activitats per tal de commemorar el Dia Internacional de les Dones i reivindicar la igualtat de les persones i l’eliminació de la discriminació per raons de gènere.

 

L’acte institucional serà el mateix diumenge 8 de març on, d’11 a 13h, la comissió social Na Koa de l’Altell i alumnes del Servei Comunitari de l’INS Cabrils estaran davant del Centre Cívic La Fàbrica oferint diferents accions de sensibilització: punt d’informació, mural participatiu, repartiment de polseres i lectura del manifest.

 

A les 12h, a la Plaça 1 d’Octubre (davant la Biblioteca) es retrà homenatge a les dones botigueres de Cabrils.

En aquest enllaç trobareu les entrevistes realitzades a les protagonistes.

 

A les 19h, Mercè Comes i Rosa Andreu presentaran l’obra Vida peix al Centre Cívic La Fàbrica. Aquestes dues veteranes de l’escena, es troben juntes per primer cop a l’escenari sense ningú més. Amb un llenguatge directe i natural, irònic i divertit, la Marcia i la Llúcia, conversen en una sala d’espera d’una consulta qualsevol. Aquestes converses, que aparentment són per passar l’estona, van derivant cap a situacions més complexes i, de vegades, reals com la vida mateixa.

 

Paral·lelament, el dissabte 7 de març, la Biblioteca Pública de Cabrils oferirà Vi entre amigues, una tertúlia sobre literatura, erotisme i sexualitat, a càrrec de Gemma Sangerman. El dimecres 11, hi haurà tertúlia literària per a nens i nenes de 7 a 10 anys on es treballaran llibres de dones de la col·lecció Petita&gran i, el dijous 12, tindrà lloc la xerrada “Dona i cinematografia: la retòrica fílmica femenina”, a càrrec de Daniel Jariod i que forma part de l’Aula externa Bib-UB: El món i l’audiovisual.

 

Per altra banda, durant la segona quinzena de març, està prevista una marxa exploratòria amb perspectiva de gènere. El seu objectiu principal és identificar i analitzar punts del municipi que es consideren insegurs i quins elements condicionen la seva percepció de seguretat.

Un cop finalitzada, es presentarà un informe a l’Ajuntament on s’assenyalaran els punts i elements del municipi que generen inseguretat entre les dones.

Les persones interessades en participar-hi, es poden inscriure enviant un correu a participacio@cabrils.cat.