El conseller d’interior signa un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Cabrils

El conseller d’interior signa un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Cabrils

Publicat el 6 de Febrer de 2019

El conseller d’interior es reuneix amb els alcaldes i les alcaldesses del Maresme per posar en comú estratègies de seguretat.

El passat 5 de febrer, el Consell d’Alcaldes del Consell Comarcal del Maresme, va celebrar una reunió amb el Conseller d’Interior, senyor Miquel Buch, on es van posar sobre la taula les necessitats dels municipis en matèria de seguretat.

A la reunió també van assistir els directors generals de la Policia i d’Administració de la Seguretat, el director del Servei Català de Trànsit i la subdirectora general de coordinació de la Policia de Catalunya, així com els comandaments dels mossos d’esquadra i de les policies locals.

En primer lloc, es va analitzar la situació en matèria de seguretat, en especial, la modalitat delictiva de robatoris en interior de domicilis, que segons els mossos d’esquadra, han disminuït en el que portem d’any.

Posteriorment, els alcaldes i alcaldesses van traslladar les demandes i inquietuds sobre seguretat dels veïns del Maresme, al Conseller.

Finalment, es van exposar algunes eines de millora de l’eficàcia del sistema de seguretat. Com la continuïtat i millora del Pla Operatiu Especial de l’Habitatge, que suposa l’acció conjunta de mossos i policies locals. La incorporació de 500 nous mossos aquest estiu i la convocatòria, aquest any, d’una nova promoció de 750 agents i una altra de 750 més, l’any següent. O la creació d’una borsa comuna per tota Catalunya, d’agents interins de policia local, per tal que els ajuntaments hi puguin recórrer en cas de necessitat.

En el cas de Cabrils, la visita del Conseller va servir, a més, per signar amb l’alcaldessa un Conveni de col·laboració específic per tal que la Generalitat cedeixi de forma gratuïta a l’Ajuntament un programa de gestió policial integral, anomenat SIPCAT. Aquest programa de gestió permetrà que la policia local de Cabrils sistematitzi la recollida i tractament de dades sobre els serveis policials i les comparteixi amb el Departament d’Interior, pel seu tractament estadístic. Tanmateix, millorarà l’operativitat policial, ja que permetrà geolocalitzar tots els efectius policials disponibles i ubicar-los al territori, calculant el temps de resposta als requeriments.”


2019-02-06T09:47:18+01:00