Coneix Cabrils

Cabrils és una capsa de sorpreses, una destinació idíl·lica, diferent i per redescobrir. Entre el mar i la muntanya, és un territori ple de contrastos que convida a conèixer-lo amb detall.

Enclavat a una petita vall del Baix Maresme i amb una extensió de set quilòmetres quadrats, el municipi està envoltat dels turons d’en Cirers i Montcabrer i acaronat pel massís mediterrani de la Serralada Litoral.

Aquesta ubicació geogràfica la fa perfecta tant per deixar-se caure una tarda o cap de setmana qualsevol, com per viure-hi de primera o segona residència. I és que es troba a tan sols vint quilòmetres de la seductora Barcelona, al costat de Mataró i molt a prop d’altres viles interessants, com Òrrius i Argentona—amb les quals limita al nord—, el nucli de Vilassar de Mar—on desemboca la seva riera—, Cabrera de Mar al seu est i Vilassar de Dalt a l’oest.

Cabrils està ple de contrastos i de tresors amagats que de ben segur us deixarà un bon gust de boca. És una combinació perfecta de modernitat i tradició. Passejant pels seus carrers s’ensuma el caliu dels elements quotidians de sempre. És un poble on es respira qualitat de vida en autèntic estat pur.

BREU HISTÒRIA

Cabrils amb la marató tv3

Antigament, el municipi de Cabrils formava part del municipi de Vilassar, del que era un barri més, juntament amb Sant Crist, actualment integrat a Cabrils. Però l’any 1821 Cabrils aconseguí ser un municipi independent amb administració pròpia, com ja havia fet l’any 1779 en l’àmbit eclesiàstic, quan l’església de la Santa Creu assolí la categoria de parròquia.

No obstant això, el nom de Cabrils ja està documentat l’any 996 en un document de compra-venda, mentre que l’ermita de Sant Cristòfol, al barri de Sant Crist, és prèvia al segle VIII. Cabrils era doncs un nucli actiu a l’edat mitjana. Però encara es conserven restes arqueològiques molt més antigues que remunten el poblament del territori a l’època dels ibers, anteriors encara a l’època romana.

DADES DEMOGRÀFIQUES

Població (2020): 7.432 persones. (Font: Idescat)
Superfície: 7,05 km2
Altitud: 147m
Comarca: El Maresme
Província: Barcelona
Distància Cabrils – Barcelona: 26,7 km

Consulteu més dades:

Cabrils en xifres (Idescat)