Comença una nova edició dels pressupostos participatius amb una partida de 40.000 euros

Publicat el 15 de març de 2018

L’Ajuntament de Cabrils, a través de la Regidoria de Participació, Transparència i Regeneració Institucional, ha engegat una nova edició dels pressupostos participatius amb la voluntat d’implicar el veïnat en la presa de decisions sobre una part dels recursos municipals destinats a la millora de l’espai públic.

Els pressupostos participatius d’enguany compten amb la mateixa partida pressupostària que els del 2017, 40.000€, que es dividiran en els projectes “EXPRESSA’T” i “Digues la teva!“, cadascun d’ells amb mecanismes de funcionament diferents per facilitar la participació.

Per tercer any consecutiu, el consistori torna a apostar pel projecte “EXPRESSA’T“, adreçat a joves d’entre 11 i 13 anys dels centres públics de Cabrils i que arrancarà aquest divendres 16 de març. El projecte està dividit en cinc sessions en les quals els joves seran els responsables de gestionar una partida de 5.000€ a través d’una dinàmica participativa des de la qual pensaran, definiran i decidiran conjuntament on destinar aquesta partida pressupostària.

Els 35.000€ restants dels pressupostos participatius seran cogestionats mitjançant el projecte “Digues la teva!” que es durà a terme en el darrer trimestre de l’any i que està adreçat a tots els cabrilencs i cabrilenques majors de 16 anys que vulguin participar d’un procés de definició i valoració per determinar on destinar aquesta partida de diners públics.

En els darrers pressupostos participatius, els joves van triar invertir els 5.000€ del projecte “EXPRESSA’T” en la construcció d’un skatepark on també es puguin practicar altres esports urbans com freestyle, amb un total de 75 vots dels 168 registrats. En el projecte “Digues la teva!“, els adults van decidir destinar els 35.000€ a dignificar i embellir la riera de Cabrils, i a crear un parc enjardinat a la zona de la masia Mas Maria amb zona d’ombra i gespa, fonts, zona de descans i un espai de jocs per als més petits.