ACTIVITATS CULTURALS

CONCURS DE DIBUIX

Des de fa molts anys el Grup d’Arts Plàstiques de Cabrils i la regidoria de Cultura celebren el mes d’abril aquest acte en els qual els infants dibuixen el patrimoni del poble, prèviament elegit pel jurat i d’acord amb les condicions meteorològiques.

El concurs, que ja porta més de quaranta edicions, està obert a tots els escolars i compta amb diversos grups d’edat: el grup A per a infants de 0 a 3 anys, els grups B (P-3) i C (P-4 i P-5) per alumnes d’educació infantil, el grup D (1r i 2n) per alumnes de cicle inicial, el grup E (3r i 4t) per alumnes de cicle mitjà, el grup F (5è i 6è) per alumnes de cicle superior i el grup G per alumnes de primer i segon d’ESO.

Estigueu atents a les notícies i les xarxes socials, us anirem informant a mesura que s’aproximi la data!

MOSTRA LITERÀRIA

La Mostra literària de Cabrils és un concurs d’escriptura organitzat per la regidoria de Cultura amb l’objectiu de promoure la creació literària i difondre la cultura catalana.

El concurs està obert a tots els residents a Cabrils o amb un vincle amb el municipi que tinguin més de sis anys, i s’estableixen sis categories per a les dues modalitats de prosa i poesia. El tema és lliure i les obres han de ser inèdites i escrites en català.

Els guanyadors de la Mostra literària de Cabrils participen a la Mostra literària del Maresme, que l’any 2018 arriba a la seva 35a edició.

MUSICAB – Festival de Música de Cabrils

El Festival de Música de Cabrils va néixer l’any 1989 amb el nom de Festival Internacional de Música de Cabrils després de descobrir la proliferació de festivals musicals a l’Empordà i amb la voluntat de poder fer el mateix al Maresme.

Només un any abans, el 1988, es va celebrar la primera Mostra Gastronòmica al municipi amb un gran èxit; fet que va demostrar que Cabrils no només podia organitzar grans esdeveniments, sinó que a més podia fer-ho de manera exitosa. Així va ser com es va presentar el primer Festival Internacional de Música de Cabrils, que va oferir una programació de qualitat, internacional i eminentment clàssica.

Inicialment, el festival l’organitzava l’Ajuntament de Cabrils però a partir de la tercera edició es va fer conjuntament amb la Societat «La Concòrdia», qui finalment va fer-se càrrec  de l’organització a partir de la cinquena edició, sempre amb el suport econòmic del consistori. A mitjans de l’any 2000, i a causa de la crisi econòmica i un cert estancament de la programació, tant l’Ajuntament com el públic van començar a participar del festival d’una manera totalment rutinària sense gaire interès; fins al punt que es va arribar a estudiar la possibilitat d’extingir-lo.

Finalment, i gràcies a un canvi de mentalitat, la regidoria de Cultura va considerar que no es podia perdre un festival que durant gairebé tres dècades havia viscut grans moments, i va decidir reviure’l. És així com l’any 2016 neix el MUSICAB, amb un nou estil i una nova manera de fer, i sobretot amb una imatge totalment renovada i amb la missió d’aconseguir un nou festival molt més modern, actual, proper, acollidor, senzill i sense etiquetes.

D’aquesta manera, el MUSICAB no només sorgeix amb la intenció d’apropar el festival a la realitat del municipi, amb una població molt més jove, sinó també per atraure públic dels municipis veïns i d’arreu de Catalunya. És per aquest motiu que una de les principals apostes ha estat canviar aspectes com el tipus de programació, passant de la música clàssica a un estil totalment eclèctic oferint una àmplia selecció musical de qualitat.

Una altra de les característiques és la triple fusió enter gastronomia, patrimoni natural i musica, de manera que el festival pretén oferir una experiència global pel gaudiment dels cinc sentits.

Accedeix a la pàgina del festival de Música de Cabrils