Les biblioteques del Maresme presenten la nova guia de recursos, que tracta sobre els oficis antics de la comarca

Publicat el 28 d'abril de 2017

Les Biblioteques Municipals del Maresme han presentat la guia de recursos del 2017, Fent i desfent aprèn l’aprenent: oficis d’abans al Maresme, amb l’objectiu de recordar i deixar constància a les futures a les futures generacions de quins eren els oficis antics a la comarca i en què consistien. La guia està disponible des del passat divendres 21 d’abril a la Biblioteca de Cabrils i també es pot consultar en versió digital a través d’una aplicació per a dispositius mòbils.

Cabrils ha participat parlant de l’ofici de rajoler, amb un text escrit per Jaume Tolrà i un vídeo on Joaquim Forcada entrevista a Alfred González, que ens explica quin era el procediment per tal de fer un totxo, des de quins havien de ser els components i com es feia la pasta fins a que el posaven a coure.

La guia de recursos s’edita anualment i es distribueix gratuïtament pels voltants de Sant Jordi, en format paper a les biblioteques del Maresme i en versió digital, accessible des de Google Play i Apple Store amb els noms de BiblioMaresme per a telèfons mòbils i BibliosMaresme per a tauletes digitals.

Les guies compten amb un codi QR que enllaça amb uns vídeos amb entrevistes amb alguns dels professionals o familiars que expliquen com era l’ofici. També conté imatges d’arxiu i gravacions inèdites que acosten a un passat no tan llunyà i deixen testimoni abans que el temps s’ho emporti.

Amb l’edició d’aquestes publicacions anuals, les Biblioteques del Maresme realitzen una important tasca de col·laboració, així com de difusió de la col·lecció local dels municipis, tractant temes diversos: cuina, història, indústria, folklore, literatura, entre d’altres, a més d’acostar al públic aspectes curiosos i interessants de la nostra història.

Podeu veure el vídeo de Cabrils explicant l’ofici de rajoler, al següent enllaç.

Comparteix aquesta notícia a la teva xarxa social