A la Regidoria de Participació, Transparència i Regeneració institucional treballem per promoure i facilitar la participació proactiva del veïnat en tots els àmbits de la quotidianitat cabrilenca. Una tasca compartida amb col·lectius, entitats i associacions cabrilenques que des dels seus àmbits d'acció sectorial mantenen una implicació proactiva.

Ara, volem fer un pas més en aquest recolzament i generem aquest espai per promocionar i donar suport als col·lectius, entitats, associacions...cabrilenques  en el desenvolupament d'activitats obertes al conjunt dels veïns i veïnes de Cabrils que ajuden a enfortir el nostre teixit social, a fer poble.


L'èxit de l'edició especial del concurs SÀPIENS CABRILS del proppassat 9 de setembre pot llegir-se des de múltiples perspectives com es recull en aquest document si bé volem des de la Regidoria de Participació, Transparència i Regeneració Institucional posar l'èmfasi en la participació d'un munt persones (de Cabrils i d'enfora) i, especialment, d'unes quantes de les nostres entitats tant concursant com presentant projectes.


Els Peluts de Foc han estat convidats el cap de setmana del 9 a l'11 de setembre a les festes de Bermeo (Euskadi). Des de l'Ajuntament de Cabrils, a través de la Regidoria de Participació, Transparència i Regeneració Institucional, s'ha volgut col·laborar en fer possible aquest desplaçament -que incloia en Brolla- per potenciar l'acció d'aquesta dinàmica entitat cabrilenca i donar a conèixer les nostres tradicions arreu.


Per segona vegada en pocs mesos alguns veïns i veïnes de Cabrils s'han desplaçat amb l'ong DSR i Acción Planetaria a la camp de Petra Olymo a Grècia (podeu trobar més informació aquí) i ens han fet arribar algunes imatges de la seva estada, des del lliurament de material escolar que vam enviar des de Cabrils, moments de lleure compartit amb grans i petits i, evidentment, de la seva acció en l'àmbit de la salut bucodental (amb més de 287 intervencions).


La Regidoria de Participació, Transparència i Regeneració Institucional i el col·lectiu de Sapiens The Game- ens hem proposat acomiadar-nos de l'estiu d'una forma diferent, participativa, lúdica, divertida... i també solidària. Us proposem una nova edició del joc Sapiens per la nit del divendres 9 de setembre. Animeu-vos a participar!

Com ja deveu saber, la darrera edició del Sapiens a Cabrils, la que gravitava entorn el  suport a les persones refugiades, va ser un èxit de participació, de recaptació i d'implicació local tant en la seva organització (entitats, Ajuntament, els regidors de tots els partits polítics i d'altres membres d'aquests així com un munt de persones a títol particular) com en el mateix joc (rècord de participants i espectadors). Tot plegat va fer d'aquella vetllada del 19 de desembre una jornada memorable i  digne de repetir. I en aquestes estem, però amb diverses novetats.

Aquesta nova edició estrena temàtica, és un Sapiens CABRILS: un homenatge al poble que pretén ser un acte inclusiu -on no té perquè guanyar "qui més en sap de Cabrils" o "el de tota la vida"-, de cohesió -perquè Cabrils l'hem de fer entre tothom-, d'articular teixit social. Estrena ubicació perquè, si el temps ens ho permet, ho farem a l'Arborètum – Can Barba, indret singular de Cabrils que fusiona el passat rural amb el present residencial, el món humà amb la natura... i alhora fa evident que Cabrils són també els barris.

Però, hi ha una altra novetat important ja que vol implicar de forma directa a les entitats i associacions cabrilenques, perquè un sapiens Cabrils ha de poder comptar amb la participació activa de totes vosaltres en ser un dels motors principals de la vitalitat social del nostre municipi. Per això, us volem proposar que us reserveu la nit de divendres 9 de setembre, formeu un equip (de 5 a 8 persones) i us prepareu per passar-vos d'allò més bé. Com fer-ho? Només heu d'escriure un correu a sapiensthegame@gmail.com.

La cosa no es queda aquí i és que aquest cop els diners que es recaptin volem que  vagin destinats a projectes solidaris (internacionals o no) que ens proposeu les entitats, associacions, veïns i veïnes... de Cabrils. Si teniu algun projecte fes-nos-lo arribar a participacio@cabrils.cat o sapiensthegame@gmail.com.

Evidentment, si voleu donar un cop de ma en l'organització també ho podeu fer.



 


Aquest mes celebrem la Festa Major de Santa Helena #FMStaHelena16 i entre les moltes formes de participar-hi, hi ha dues de ben actives: la Comissió de Festes i el concurs Santa Penya. La primera és coresponsable de les nostres festes i treballen tot l'any pel seu èxit. La segona és de la que tot seguit us adjuntem una breu informació que ens han fet arribar el grup organitzador del concurs Santa Penya i a el que hem donat suport econòmic per desenvolupar alguna de les proves.

Què és el #SantaPenya?
Inspirat en un concurs improvisat d'una penya d'amics del poble (la penya Xin) que en 1ª edició (2010) van organitzar entre ells per comprovar qui era el que aguantava més hores durant la FM, tant a actes de petits com de grans, i des de la sortida fins a la posta de sol i com no, durant tota la nit.

El resultat va ser: grans moments, molta alegria i molts bons records, els quals pretenem que quedin patents a les xarxes socials.

Quan ho fem?
Per la Festa Major d'agost de Santa Helena, realitzem el concurs de penyes com un acte global, varies activitats durant tots el dies.
Donem peu a l’inici de la Festa Major amb la Benvinguda i la tradicional gimcana. I a més, realitzem la cloenda amb un sopar i festa d’estiu amb sorpreses ;)

De què va?
Cada penya haurà de competir per demostrar que són els més participatius, divertits, desvergonyits i alegres, durant tots els actes de la Festa Major.

I així aconseguir l'anhelat premi que el certificarà com a guanyador del #SantaPenya per a la HISTÒRIA!

Segueix-nos a:

Baixa't la nostra App: