Valoració/anàlisi dels pressupostos participatius 2016

Des de la Regidoria de Participació, Transparència i Regeneració institucional, després de les dues campanyes que hem realitzat aquest 2016: EXPRESSA'T i DIGUES LA TEVA; obert a tothom de Cabrils, us mostrem la valoració que n'hem pogut extreure.

Descarrega't el tríptic.


S'obre el període de votació de les propostes dels pressupostos participatius 2016

S’obre el  període de votació de les propostes presentades per al procés de pressupostos participatius 2016 “DIGUES LA TEVA!”. Des d’avui i fins al 18 de desembre, totes les persones majors de 16 anys empadronades a Cabrils (amb anterioritat al 30 de novembre) ja podeu triar la vostra proposta!


En total s’han presentat 37 propostes dins de termini, la gran majoria de mans de veïns i veïnes a títol individual tot i que també n’hi ha algunes de proposades per entitats. És una participació notable tant numèricament (comparada amb experiències anteriors) com qualitativament, tot demostrant l’interès i implicació creixent del veïnat de Cabrils en la millora del nostre municipi. Gràcies a tothom!

Un cop analitzat l’encaix de les propostes en aquest procés consultiu, són 10 les propostes sotmeses a la decisió de les cabrilenques i cabrilencs.  Les propostes que no apareixen en aquesta selecció, és perquè el seu import superava amb escreix l’import de la partida, perquè no s’ajusten al que la llei considera com inversió o perquè estan incloses ja en projectes en fase d'estudi o implementació. Tot i que serà només una la seleccionada i implementada amb aquesta partida de 25.000 € a partir del que conjuntament decidim, la resta de propostes han estat recollides per l'Ajuntament i seran estudiades com a possibles futures accions.

Per saber quines són les propostes i votar-ne una, podeu fer-ho a  participa.cabrils.cat, a l’App CabrilsParticipa i als ordinadors habilitats a l’Ajuntament i al CEM Cabrils (Complex Esportiu Municipal).


Després de l'èxit del projecte "EXPRESSA'T" de pressupostos participatius 2016 en què els nois i noies de 6è de Primària i 1r d'ESO dels centres educatius de Cabrils van definir i decidir destinar 5.000 € a l'habilitació d'un espai polivalent autogestionat per al jovent dins del futur equipament del Mas Maria, ha arribat l'hora del projecte "DIGUES LA TEVA".

Aquest nou projecte s'adreça a tots els cabrilencs i cabrilenques majors de 16 anys que vulguin participar d'un procés de definició i valoració per determinar on destinar els 25.000 € restants d'inversió de la partida de pressupostos participatius 2016. 

Què és una inversió per a un Ajuntament?

Una inversió és la creació d’equipaments o infraestructures i l’adquisició de qualsevol bé inventariable. Per ser una inversió ha de complir les següents característiques:

  • No poden ser béns fungibles, és a dir, que es consumeixen amb el seu ús
  • Que siguin susceptibles d’incloure’ls en l’inventari de l’ajuntament, en la relació dels elements que componen el patrimoni del consistori
  • Exemples d'inversions:
    • Creació d’infraestructures: mobiliari urbà, senyals de tràfic, enllumenat, arbrat, jardineres, parcs infantils, parcs d’educació física...
    • Construcció o reforma d’edificis: instal·lacions esportives, biblioteques, centres cívics, equipaments culturals....
    • Aplicacions informàtiques: desenvolupament d’app mòbils, webs, ...

El primer pas és ben senzill, si tens una proposta per destinar aquests 25.000 €, fes-nos-la arribar abans del 30 de novembre a participacio@cabrils.cat

En els propers dies tindreu tota la informació de com funcionarà el procés de tria entre les diferents propostes recollides i validades així com els canals per fer-ho.

 


Aquest 2016 hem repensat els pressupostos participatius de Cabrils i generem un nou projecte que tot just comença!

És una aposta per la cogestió participada, en la que veïnes i veïns tindreu un paper actiu en l'acció política al municipi conjuntament amb d'altres actors. L'objectiu és que tothom pugui participar en totes les fases del procés: des de la ideació, passant pel desenvolupament, fins la decisió i la seva posterior implementació.

Els pressupostos participatius 2016 es divideixen en diverses partides,  cadascuna amb mecanismes de funcionament diferents per facilitar la màxima participació.

Iniciem el pressupostos participatius amb els més joves perquè són el present i futur del nostre municipi. I ho fem de la mà dels centres educatius de Cabrils amb el projecte "EXPRESSA'T". Els nois i noies de 6è de Primària i 1r d'ESO seran els responsables de gestionar una partida d'inversió de 5.000 € a través d'una dinàmica participativa des de la que pensar, definir i decidir conjuntament que fa falta a Cabrils des del seu punt de vista.

Els 25.000 € restants dels pressupostos participatius seran cogestionats mitjançant altres mecanismes dels que en un futur proper sereu informats i convidats a participar.