EL CECAT INFORMA: PREALERTA DEL PLA NEUCAT PER POSSIBLES NEVADES AL LITORAL EL PROPER DIMECRES 04-02-2015

S’actualitza la situació de Prealerta del Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) d’acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que se'n poden derivar.

D’acord amb la informació del Servei Meteorològic de Catalunya, es manté per avui dilluns dia 2 a partir del migdia la previsió de nevades a les comarques de l’Alt Pirineu i Aran, on la cota de neu estarà entorn dels 500 m.

Pel que fa a demà dimarts dia 3, es preveu que l’episodi es vagi estenent a tot el terç nord, i també afectarà a comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre durant la matinada i fins al migdia. La cota de neu baixarà progressivament fins als 300 m al final del dia. Al sud del territori se situarà al voltant dels 600 metres.

Es preveu que l’episodi s’allargui fins dimecres dia 4 que es preveuen precipitacions al litoral i prelitoral en forma de ruixat i localment acompanyades de calabruix, afectant a totes les comarques de Barcelona, així com a La Selva (Girona) Baix Penedès (Tarragona). En aquestes comarques puntualment la cota baixarà fins a 300 m.

La distribució geogràfica del fenomen dins la zona avisada es preveu de caràcter local durant tot l’episodi.

CONSELLS A LA POBLACIÓ EN CAS DE NEVADES

COMPARTIR A
Share Button