EL MUSICAB 2017 ja escalfa motors: Maria del Mar Bonet i Estrella Morente, plats forts del festival de música de Cabrils d'enguany

Cabrils augmenta l’aposta perquè el festival de música segueixi creixent i es converteixi en referent al Baix Maresme · S’amplia l’oferta musical i es potencia la triple fusió de música, gastronomia i patrimoni cultural

La 29a edició del MUSICAB, el festival de música de Cabrils, ja està escalfant motors. Amb un programa totalment eclèctic i un cartell diferenciador que fuig de les ofertes comercials, enguany el festival, que se celebrarà del 8 al 22 de juliol, oferirà un total de deu concerts en el que ja és una forta aposta per convertir-se en un referent musical al Baix Maresme. Per fer-ho compta amb un cartell encapçalat per les actuacions d’Estrella Morente i de Maria del Mar Bonet i Quico Pi de la Serra en el 50è aniversari de la trajectòria artística de la cantant mallorquina.

Però la voluntat del MUSICAB va molt més enllà de la música, amb la qual cosa enguany s’ha optat per multiplicar la triple fusió de música, gastronomia i patrimoni natural seguint amb l’aposta que es va encetar l’any passat coincidint amb la renovació de la imatge del festival i que permetrà als assistents tastar diversos productes locals mentre gaudeixen de la música en diversos escenaris naturals de Cabrils com ara la masia de Can Barba.

Programació eclèctica, amb propostes per a tots els públics

Una de les principals novetats respecte l’anterior edició del MUSICAB és que enguany el festival es concentrarà en tres setmanes a diferència de la passada edició, que va tenir lloc del 17 de juny al 6 d’agost.

D’aquesta manera, se celebraran un total de nou concerts els caps de setmana del 8, 15 i 22 de juliol: tres concerts principals a la nit que se celebraran a la masia de Can Barba —on s'hi habilitarà una zona de restauració en la qual es podran degustar vins de Cabrils de la D.O. Alella—, tres concerts familiars al matí i tres concerts a la tarda que tindran lloc a diversos espais emblemàtics de Cabrils. Per altra banda, i per seguir amb la tradició, el 16 de juny se celebrarà el concert inaugural gratuït a la Plaça de l’Església a càrrec de Forma Antiqva, que donarà el tret de sortida al MUSICAB amb la intenció de recordar el caire clàssic que antigament tenia el llavors anomenat Festival de Música de Cabrils.

El 8 de juliol començarà el cicle de concerts amb l’actuació matinal de Bitels per a Nadons, el concert de tarda de Renaldo & Clara i el plat fort a la nit amb l’actuació de Maria del Mar Bonet i Quico Pi de la Serra. La segona tanda del MUSICAB tindrà lloc el 15 de juliol amb les actuacions de Jamaikids al matí, Lluís Coloma a la tarda i el doble concert de nit amb The New Raemon & McEnroe + La iaia en la presentació del seu darrer disc. La clausura del festival serà el 22 de juliol, amb el concert matinal de Heavy per xics, el de tarda amb Delafé i l’actuació estrella de la jornada: Estrella Morente.

MUSICAB: la nova etapa del Festival de Música de Cabrils

Si bé el festival de música d’estiu va néixer l’any 1989 amb el nom de Festival Internacional de Música de Cabrils, l’àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Cabrils va decidir renovar-lo completament i va rebatejar-lo amb el nom de MUSICAB festival.

D’aquesta manera, es va passar del tradicional festival cabrilenc amb un caire eminentment clàssic a un festival adaptat als nous estils musicals i molt més modern, proper, actual, senzill i sense etiquetes. Tot això, amb l’objectiu de renovar-lo, apropar-lo a la realitat del municipi —amb una població molt més jove— i alhora atraure públic dels municipis veïns i d’arreu de Catalunya. És per aquest motiu que una de les principals apostes ha estat canviar aspectes com el tipus de programació o la fusió de música, gastronomia i patrimoni natural.

Triple fusió de música, gastronomia i patrimoni

Tot i que la música és el plat fort del MUSICAB, el festival busca anar més enllà i convertir-se en tota una experiència per als cinc sentits. Per fer-ho, l’organització ha incrementat l’aposta de música, gastronomia i patrimoni.

Cabrils és una vila amb un gran patrimoni i una llarga tradició gastronòmica, fet que l’ha portat a ser considerada una de les principals viles gastronòmiques de Catalunya. Això ha estat possible, per una banda, pel gran nombre de restaurants de qualitat contrastada i, per l’altra, gràcies a la celebració de la Mostra Gastronòmica que enguany arriba a la 30a edició i que cada mes d’agost aplega més de 12.000 persones.

És per tot això que la gastronomia estarà representada als concerts amb sopars que oferiran restaurants de la vila al mateix recinte de les actuacions, amb degustacions de productes maresmencs i vins de la D.O. Alella que es fan al nostre entorn, com el TestUan.

Una altra de les novetats que també es va encetar amb la nova etapa del festival és la ubicació dels concerts, iniciant així una forta aposta per donar a conèixer el patrimoni cabrilenc programant espectacles en recintes emblemàtics com Can Barba i l’Arborètum de Catalunya, on estan representats els principals ecosistemes forestals de Catalunya.

Les entrades pels concerts de pagament sortiran a la venda pròximament. Per a més informació, podeu visitar la pàgina web del MUSICAB festival 2017 fent clic en el següent enllaç.

COMPARTIR A
Share Button