El 31% dels maresmencs ja ha participat en el Programa de detecció precoç de càncer colorectal.

Coincidint amb el Dia Mundial contra el Càncer de Còlon i Recte que se celebra el pròxim divendres 31 de març, el Consorci Sanitari del Maresme ha fet públic el balanç del primer any del Programa de detecció precoç de càncer colorectal. Des de la tardor del 2015, més de 10.000 maresmencs i maresmenques ja han participat en aquest programa de detecció precoç adreçat a 63.000 homes i dones d’entre 50 i 69 anys, el que suposa una participació del 31%.

El càncer de còlon i recte és el més freqüent entre la població catalana i s’estima que cada any es diagnostiquen 6.000 casos nous a Catalunya. Pot desenvolupar-se durant mesos sense produir molèsties i és, probablement, un dels millors exemples de com la detecció precoç millora les probabilitats de supervivència perquè permet intervenir abans que es desenvolupi el tumor.

Sota aquesta premissa s’ha engegat el Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte, a través del qual cada any s’envia una carta individualitzada a tots els homes i dones d’entre 50 i 69 anys per convidar-los a fer-se, cada dos anys, una senzilla prova a casa per detectar si les deposicions contenen petites quantitats de sang que no es veuen a simple visa.

Per participar-hi, cal anar amb la carta a una de les farmàcies adherides a la campanya on facilitaran tot el necessari per fer la prova. En el cas que es detecti sang, des de l’Hospital de Mataró contacten per recomanar fer una colonoscòpia.

En el següent enllaç podeu consultar la gràfica elaborada pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, on es desglossen totes les dades referents al càncer de còlon i recte a Catalunya i la comparativa vers la resta d’Europa.

COMPARTIR A
Share Button