El jove cabrilenc Pol Tarrés participa en l’aventura solidària Uniraid

El jove de Cabrils Pol Tarrés, de 23 anys, juntament amb el seu company Eloi Paré, de 22 anys i veí de Vic, han participat recentment en la darrera edició del projecte solidari Uniraid, una aventura altruista per a estudiants d’entre 18 i 28 anys amb esperit emprenedor que enguany s’ha celebrat del 25 de febrer al 5 de març al Marroc i que consisteix a fer un itinerari de nou dies per les carreteres i el desert del país en turismes de més de vint anys amb l’objectiu de lliurar un mínim de 30 quilos de material solidari.

Una de les principals característiques de la Uniraid és que lluny de ser un ral·li o una competició, és una aventura amb finalitats solidàries en la qual no importen els temps sinó fer entrega del material al llarg de totes les etapes mentre se superen obstacles, desafiaments i proves. Per aconseguir-ho, els participants compten únicament amb una brúixola i un roadbook.

En Pol i l’Eloi han participat a la Uniraid en el seu Seat Marbella del 1996, al qual van afegir-li unes ulleres de sol gegants que van fer que el seu vehicle fos un dels més vistosos, cosa que va propiciar que la imatge guanyadora del concurs de fotografia de la Uniraid fos precisament una captura del seu cotxe.

Una aventura amb un rerefons solidari

Tarrés i Paré, que han participat a la Uniraid formant l’equip KP Team, es van conèixer fent trial amb bicicleta. “Vam viure tres anys junts en un centre d’alt rendiment i quan vam conèixer l’aventura vam pensar que l’única cosa que podíem fer era anar-hi”, diu en Pol. Precisament en aquest sentit, reconeixen que un dels principals motius pels quals van decidir embarcar-se en aquesta aventura és seu el rerefons solidari. “Creiem que és un punt molt important dins de l’aventura sense la qual no seria el mateix. Des del primer moment ens va semblar un repte, volíem aconseguir-ho; i així va ser!”, afirma el jove cabrilenc.

62 quilos de material solidari lliurat a diferents poblats

Durant els nou dies que dura l’aventura en terres africanes, els dos integrants de l’equip KP Team han pogut gaudir de paisatges únics, rius de sorra, esplanades gegants i infinites, dunes impossibles i pistes de terra. És per això que, afirmen, se senten orgullosos d’haver completat l’itinerari. I és que gràcies a la seva participació han aconseguit lliurar 62 quilos de roba, protector solar i material escolar als poblats i escoles més necessitades del recorregut. “La constància i la bona gestió de recursos han estat factors claus per aconseguir acabar l’aventura”, destaca el cabrilenc, qui afirma també que “una de les experiències més gratificants de tota l’aventura era el moment d’entregar el material solidari als poblats al mig del no-res, aportat el nostre petit gra de sorra”.

Una de les etapes de la que més se’n recorden és la tercera, una de les més llargues i dures de tot el recorregut i que seguia la ruta del Dakar del 1996. “L’etapa acabava en un riu de sorra de més de 800 metres on amb els nostres cotxes era impossible passar i vam tardar més de quatre hores en superar aquest pas, fet que va fer que l’etapa acabés a altes hores de la nit”.

Però si alguna cosa destaquen de l’aventura, és el fet d’adonar-se’n que “som molt afortunats de poder viure on vivim i poder fer tot el que fem, ja que no tothom té la sort de néixer en un lloc tan privilegiat com nosaltres”. És per això que s’han marcat com a repte participar en l’edició de la Uniraid 2018 per tal de poder portar encara més material escolar i sanitari “i poder ajudar el màxim que puguem”. I és que tant en Pol com l’Eloi afirmen que aquesta aventura “ens ha ajudat a millorar el treball en equip, l’esforç i la constància”.

Si voleu veure el seu pas per la Uniraid 2017 i seguir la preparació per a l'edició del 2018, podeu fer-ho seguint el perfil KPTeam1 a través de les xarxes socials, concretament a Facebook i Instagram.

Aquí podeu veure algunes de les imatges de la seva participació en la Uniraid 2017:

COMPARTIR A
Share Button