Arriba la 12a edició de la Cabrilenca

El Parc de la Serralada Litoral serà l’escenari, el pròxim diumenge 26 de febrer, de la Cabrilenca 2017, la tradicional caminada popular de Cabrils que està organitzada per la Secció Ciclista Cabrils ‘La Concòrdia’ amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cabrils i que enguany arriba la dotzena edició.

Sota el lema Camines o corres?”, la cursa té com a objectiu promoure el món de l’esport dins el turisme de muntanya, i com en edicions anteriors constarà de dos recorreguts de diferent longitud i dificultat tècnica: un de 10 quilòmetres amb 600 metres de desnivell i un altre de 22 amb un desnivell positiu acumulat de 1.200 metres, que es podran fer tant caminant com corrent. Tot això, amb la possibilitat d’obtenir directament les rutes al GPS i portar-les carregades al telèfon mòbil, una opció que estarà disponible a la pàgina web de la Cabrilenca des del dissabte abans de la prova.

Tal i com afirma Xavi Catasús, president de la Secció Ciclista Cabrils ‘La Concòrdia’, “la idea és donar a conèixer amb respecte l’entorn que tenim a Cabrils, que és boníssim” així com “potenciar la part familiar, ja que la Cabrilenca no és una prova competitiva sino que està oberta a tots els públics”.

Una cursa amb vessant solidària

Una de les principals particularitats de la Cabrilenca és la seva vessant solidària, i és que cada any es recapten fons per a diverses iniciatives altruistes. Enguany, es destinaran cinquanta cèntims de cada inscripció a la iniciativa solidària “Muévete por los que no pueden”, un projecte que va néixer de la mà de l’esportista discapacitat visual Marcos Bajo Lea i del seu equip, i que té com a principal objectiu donar a conèixer les malalties minoritàries, animar als discapacitats a practicar esport saludable, eliminar barreres socials, apropar a la població la realitat dels pacients i familiars de malalties rares i recaptar fons per a continuar la recerca.

En Marcos és un esportista amateur que pateix Retinosis Pigmentària, una malaltia degenerativa que li produeix una deficiència visual. Va començar a participar en les curses de muntanya com a guia de persones invidents al grup de muntanya d’ONCE Catalunya, però des de fa uns anys la seva malaltia ha anat avançant i ara només pot participar-hi guiat per altres persones. De fet, des de fa diverses edicions, a la Cabrilenca ja hi participen persones invidents amb guies que les acompanyen durant tot el recorregut.

 

Inscripcions limitades a 1.200 participants

Pel que fa a les inscripcions, estan limitades a 1.200 participants per tal de poder garantir un correcte servei, i a hores d’ara ja se n’han superat les 900. El termini per inscriure’s a la Cabrilenca acaba el dissabte 25 de febrer, i el preu de la inscripció inclou tant l’esmorzar com l’avituallament i una samarreta tècnica commemorativa.

La sortida serà diferenciada entre aquells que facin la cursa caminant i els que hi participin corrent, i tindrà lloc de 7.30 a 8 h a l’aparcament Hort de les Monges. Al final de la caminada, l’organització lliurarà a tots els participants un obsequi commemoratiu i seguidament se celebrarà la tradicional botifarrada (amb esmorzar alternatiu per a vegetarians i celíacs, avisant al moment de la inscripció).

La cursa es durà a terme pels camins i corriols dels voltants de Cabrils. “Fidels a l’estil que intentem donar a la Cabrilenca, hem buscat corriols oblidats en el bosc, intentant allunyant-nos de les pistes i zones concorregudes”, afirma Xavi Catasús.

La Cabrilenca va néixer ara fa dotze anys arran de l’èxit de la Cabrilenca BTT, la tradicional pedalada de muntanya de Cabrils que enguany arriba a la 23a edició i se celebrarà el diumenge 21 de maig.

Si voleu inscriure-us a la Cabrilenca del pròxim diumenge, podeu fer-ho en el següent enllaç.

COMPARTIR A
Share Button