Èxit en la campanya de recollida de roba d'hivern per als refugiats de Belgrad

La campanya solidària de recollida de roba d’abrigar per a les persones refugiades de Belgrad impulsada per l’ONG Acción Solidaria DSR ha estat tot un èxit.

Durant els quatre dies que s’ha dut a terme la campanya a Cabrils, del 10 al 13 de febrer, els cabrilencs i cabrilenques s’han mobilitzat d’una forma excepcional, i els tres punts cedits per l’Ajuntament de Cabrils —el centre cívic La Fàbrica, l’Espai Jove i el CEM— han recollit centenars de peces de roba d’hivern: des d’abrics, anoracs, jaquetes i mantes fins a polars, guants, gorros, jerseis i botes.

Els voluntaris de l’ONG han posat rumb a Sèrbia aquest dimecres 15 de febrer amb la roba que ha recollit a Cabrils, i tant punt arribin al seu destí en faran entrega a persones refugiades juntament amb la repartició de menjar i begudes calentes.

Segons ACNUR, actualment més d’un miler de persones dormen a la intempèrie a Belgrad i cinc refugiats han perdut la vida a causa de les baixes temperatures. La carència de recursos i mètodes per a escalfar-se els exposa a viure en condicions extremes ocasionant malalties i posant en risc la seva vida.

És en aquest marc que neix la iniciativa Acción Culinaria en Serbia de l’ONG Acción Solidaria DSR, que ha estat promoguda conjuntament amb la plataforma Benvinguts Refugiats de Menorca. Ambdues organitzacions són les encarregades de coordinar la campanya amb les diverses plataformes arreu d’Espanya amb l’objectiu de sumar esforços per a poder oferir una major ajuda a Sèrbia.

COMPARTIR A
Share Button