Participa a la campanya solidària en ajuda de les persones refugiades a Belgrad del 9 al 13 de febrer

Degut a les últimes notícies arribades des de Sèrbia sobre la situació de centenars de refugiats, l’ONG Acción Planetaria DRS ha engegat la campanya solidària Acción Culinaria en Serbia amb la finalitat d’ajudar a les persones refugiades de Belgrad que no disposen de recursos.

L’Ajuntament de Cabrils ha habilitat dos punts de recollida al municipi per tal que tots els veïns i veïnes que vulguin participar en la campanya, puguin fer-ho aportant tot tipus de roba d’abrigar com ara mantes, sacs de dormir, anoracs, jaquetes, guants, gorros i roba tèrmica entre d’altres.

La roba es podrà entregar el dijous 9, divendres 10 i dilluns 13 de febrer al centre cívic La Fàbrica, el dilluns 13 de febrer a l’Espai Jove Altell i del 9 al 13 de febrer al Complex Exportiu Municpal (CEM). El dimarts 14 de febrer, els voluntaris marxaran rumb a Belgrad, on repartiran menjar i begudes calentes a les persones refugiades i faran entrega de la roba.

Segons ACNUR, actualment més d’un miler de persones dormen a la intempèrie a Belgrad i cinc refugiats han perdut la vida a causa de les baixes temperatures. La carència de recursos i mètodes per a escalfar-se els exposa a viure en condicions extremes ocasionant malalties i posant en risc la seva vida.

En aquest marc neix la iniciativa Acción Culinaria en Serbia, que ha estat promoguda conjuntament amb la plataforma Benvinguts Refugiats de Menorca. Ambdues organitzacions són les encarregades de coordinar la campanya amb les diverses plataformes arreu d’Espanya amb l’objectiu de sumar esforços per a poder oferir una major ajuda a Sèrbia.

COMPARTIR A
Share Button