L'Ajuntament de Cabrils combat la plaga de Tomicus de la zona verda de Can Badia

L’Ajuntament de Cabrils s’ha vist obligat a talar prop de 75 pins de la zona verda de Can Badia que estaven afectats per fongs i Tomicus.

Aquesta actuació s’ha executat mitjançant la contractació d’una empresa externa especialitzada en tractar atacs biològics, i s’ha dut a terme amb l’objectiu de limitar la plaga i evitar que s’escampi a la resta d’exemplars de la zona verda que delimita amb Vilassar de Dalt.

El Tomicus és un escarabat perforador que generalment afecta els pins afeblits per diferents raons, entre elles la sequera. Entre els mesos d’abril i setembre estan a l’interior dels branquillons de les capçades dels pins, i entre setembre i octubre surten dels branquillons i perforen la fusta, on fan la posta. Entre octubre i finals de febrer és quan les larves fan unes galeries subcorticals que poden arribar a interrompre totalment la circulació de la saba, provocant la mort de l’arbre.

La mesura més eficaç per combatre el Tomicus és la tallada i extracció dels arbres afectats en l’època en què les larves estan a la fusta, és a dir, d’octubre a febrer.

COMPARTIR A
Share Button