Gairebé un centenar de persones es reuneixen per retre homenatge a Josefa Tolrà

Prop de cent persones es van reunir el passat diumenge 8 de gener a la plaça de l’Església de Cabrils per retre homenatge a l’artista i mèdium cabrilenca Josefa Tolrà, en un acte que també va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Cabrils, Lina Morales, la família de l’artista, membres de l'associació Josefa Tolrà i diverses autoritats locals.

Coincidint amb el 137è aniversari del naixement de l’artista, els assistents van adreçar-se a les 11 h del matí al cementiri municipal per retre un acte d’homenatge pòstum a Josefa Tolrà. L’alcaldessa va ser l'encarregada d'obrir els actes protocol·laris amb un discurs molt emotiu. Seguidament va intervenir Eulàlia Salvador en representació de la família i, per acabar, la secretària de l’associació, Sandra Martínez, va llegir un poema inèdit escrit per la mèdium. La visita al cementiri va finalitzar amb la col·locació d'un ram de flors a la tomba on la Pepeta descansa al costat del seu marit en, Jaume Lladó.

L'homenatge va continuar a les 12 del migdia al Museu de Cabrils, quan la historiadora, crítica d'art i presidenta de l'Assofiació Josefa Tolrà, Pilar Bonet, va dur a terme una conferència davant una gran afluència de públic en la qual va realitzar una retrospectiva de la vida i obra de la Pepeta amb nombroses intervencions per part dels assistents.

Durant l’acte d’homenatge també es van vendre reproduccions en facsímil d'algunes de les obres de la Josefa Tolrà. Els diners obtinguts serviran per conservar, restaurar i emmarcar l'obra de la mèdium i artista.

En acabar l’acte, i després de les nombroses sol·licituds, es va organitzar una ruta guiada per tal de conèixer els indrets on va néixer, viure i morir Josefa Tolrà; una visita a la qual es van afegir els familiars i bona part dels assistents.

 

 

COMPARTIR A
Share Button