Els alumnes de 3r d'ESO fan un taller de 'relacions a través de la pantalla'

Els alumnes de tercer d’ESO de l’Institut de Cabrils han fet aquest matí un taller sobreRelacions a través de la pantallaper tal d’entendre que els conflictes a través de les pantalles tenen una dimensió diferent i no s’han de normalitzar.

Durant el taller, impartit aquest dilluns 5 de desembre per l’entitat EdPAc (Educació per a l’Acció Crítica), els joves han pogut reflexionar sobre la quantitat d’hores que dediquen a les pantalles —ja siguin de telèfon mòbil, tauleta o videojocs— i quina és la relació que estableixen amb elles i com s’hi relacionen.

També han tingut l’oportunitat de treballar sobre diverses situacions problemàtiques que es poden donar en la comunicació a través de les pantalles i han pogut identificar i analitzar relacions de desigualtat, control i desconfiança. Per acabar, han reflexionat i debatut també sobre el concepte de privacitat i la seva gestió a la xarxa.

Tot això, amb l’objectiu d’entendre que els conflictes a través de les pantalles tenen una dimensió diferent —sobretot quan escalen de formes poc o gens controlables— i no s’han de normalitzar, i per proposar pràctiques per a un ús que no generi problemes i/o aporti solucions individuals i col·lectives des de l’empatia.

COMPARTIR A
Share Button